SVE VIŠE SRBA U NBA: Petrušev i Koprivica izabrani na draftu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 07:01

SVE VIŠE SRBA U NBA: Petrušev i Koprivica izabrani na draftu!

Veliki izazov u karijeri.

Srbija je dobila novog predstavnika u najjačoj košarkaškoj ligi sveta - NBA. Naime, košarkaš Mege i MVP ABA lige Filip Petrušev izabran je kao 50. pik na ovogodišnjem NBA draftu od strane Filadelfija.

Treba naglasiti i to da je Petrušev izabran u drugoj rundi, a to ne znači da će dobiti zagarantovan NBA ugovor - onaj na četiri godine.

Tačnije, sada je na Filadelfiji da odluči da li će ga uzeti ovog leta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ili će ostati negde na kaljenju.

With the 50th pick of the NBA Draft, the @sixers select Filip Petrusev (@PetrusevFilip)!

2021 #NBADraft presented by State Farm

— NBA Draft (@NBADraft) July 30, 2021

MVP ABA lige i reprezentativac Srbije je 35. srpski igrač koji je draftovan, a čak 13 iz Mege računajući i strance koji su prošli kroz pomenuti srpski klub.

Takođe jejoš jednog srpskog košarkaša - Balšu Koprivicu izabrao i Šarlot kao 57. pika, ali je 21-godišnji košarkaš prosleđen u Detroit.

U skloptu tog dogovora Šarlot je u Detroit poslao svog igrača Mejsona Plamlija i 37. pika na draftu, u zamenu za 57. pika.

Koprivica igra za Univerzitet Florida Stejt, a prošle sezone je u 24 utakmice u proseku postizao 9,1 poen, uz 5,6 skokova i 1,4 blokadom. On je šutirao 59,9 odsto iz igre.

Pomena vredi i podatak da je Bašla sin čuvenog košarkaša Partizana Slaviše Koprivice, koji je sa crno-belima 1992. godine postao prvak Evrope.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ališa Leman, fudbalerka iz Švajcarske

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.