Izvor: RTS, 03.Sep.2020, 07:38

Rakete preživele oluju, Majami zna sa Milvokijem i Janisom

Ekipa Hjustona plasirala se u polufinale Zapadne konferencije nakon što je u superuzbudljivoj završnici uspela da pobedi Oklahomu sa 104:102 u sedmoj, odlučujućoj utakmici serije. Na Istoku, fenomenalni Majami ima 2-0 protiv prvopalsiranog Milvokija, nakon što je dobio drugi meč sa tesnih 116:114.
Veoma interesantno NBA veče u ”mehuru” u Orlandu, i dve utakmice rešene u poslednjim sekundama. Dve utakmice u kojoma je na kraju protivnike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razdvajalo samo dva poena.

U prvom meču večeri Majami je uspeo da dođe do velih 2-0 u seriji protiv Milvokija, koji je imao najbolji skor u regularnom delu sezone cele NBA lige.
Ipak, i u drugom meču ”kolo je vodio” tim sa Floride, predvođen sjajnim duom Dragić - Batler, iako je ovaj drugi imao loše poentersko veče sa svega 13 poena, ali je energijom i igrom u odbrani izuzetno doprineo trijumfu, a sa linije za slobodna bacanja u poislednjim trenucima susreta isti i rešio sigurnim izvođenjem.
Slovenac srpskog porekla Goran Dragić je pak ubacio 23 poena uz 5 skokova i četiri asistencije, a pored njih dvojice dvocifreno je bilo još pet igrača Hita.
Na drugoj strani, Adetokumbo ponovo najzapaženiji sa 29 poena i 14 skokova, dok je Kris Midlton dodao 23.
U meču odluke za plasaman u drugu rundu, Hjuston je nekako prežioveo Tandere iz Oklahoma sitija i dobio sedmu utakmicu sa 104:102.

Po 21 poen ubacili su Erik Gordon i Robert Kovington, 20 je dodao koncentrisaniji Rasel Vestbruk, dok je ”brada” Harden meč završio sa 17 uz devet asistencija, ali i ključnu odbranu i blokadu u poslednjem sekudnu meča.
Na drugoj strani, O-Kej-Siju nije pomogla ni partija života Lugenca Dorta od 30 poena, ali ni tripl-dabl ponovo odličnog Krisa Pola (19 poena, 12 asistencija i 11 skokova).
Tako će Hjuston na megdan Lejkersima u polufinalu Zapada a Oklahoma put kuće.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.