Posao veka Hosea Kalderona

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posao veka Hosea Kalderona

Hose Kalderon je napravio posao veka u NBA ligi zaradivši skoro pola miliona dolara za samo dva sata provedena u ekipi Golden stejt voriorsa.

Kalderon je bio glavni akter potpuno nestvarne priče koja se dogodila u timu aktuelnog vicešampiona NBA lige.
"Ratnici" su postigli dogovor sa Kalderonom u vezi sa potpisivanjem ugovora do >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kraja sezone vrednog pola miliona dolara. 
Ipak, kompletnu dramu i nestvaran detalj  transfera Kalderona izrežirala je povreda glavne zvezde tima i lige, Kevina Durenta. 
Durent se povredio u drugom minutu utakmice protiv Vašingtona i time ostavio sve saigrače, trenere i upravu kluba u šoku. 
Generalni menadžer Voriorsa je, po saznanju da Durentova povreda nije bezazlena i da će on propustiti ostatak regularne sezone, odmah morao da reaguje i što pre dovede rezervnog igrača na toj poziciji. 
Kao najbolja zamena na tržištu se našao Met Barns, bivši igrač Sakramenta, Njujorka, Klipersa, Lejkersa, Finiksa, Orlanda i Memfisa. 
Problem da se dovede Barns bio je Kalderon, koji je popunio poslednje mesto u timu Golden stejta. 
Cela saga u vezi sa Kalderonom i Barnsom odvijala se za vreme utakmice sa Vašingtonom i uprava Voriorsa donela je odluku da otpusti Kalderona i na poslednje mesto u timu dovede Meta Barnsa. 
Epilog toga jeste da je Hose Kalderon zvanično dva sata bio igrač Golden stejta, koji je morao da plati raskid ugovora celu njegovu sumu. 
Kalderon je tako za dva sata zaradio preko 400 hiljada dolara, 3500 po minutu, 58 dolara po sekundi, suma na kojoj bi mu i Bil Gejts pozavidio. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.