PREDSEDNIK RAZBESNEO NBA I NFL Lebron Trampu: PROPALICE! Ići u Belu kuću smatralo se čašću sve dok se ti nisi pojavio!

Izvor: Blic, 24.Sep.2017, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSEDNIK RAZBESNEO NBA I NFL Lebron Trampu: PROPALICE! Ići u Belu kuću smatralo se čašću sve dok se ti nisi pojavio!

Donald Tramp i sportski svet žestoko su se sukobili su subotu nakon što je Tramp pozvao američku fudbalsku ligu (NFL) da otpusti igrače koji ne poštuju američku himnu i povukao poziv poznatom košarkašu u Belu kuću.

Zvaničnici šampiona NBA lige Golden stejt Voriorsi saopštili su da neće doći do tradicionalne posete košarkaških prvaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Beloj kući.

"Prihvatamo da je predsednik Tramp jasno stavio do znanja da mi nismo pozvani", stoji u saopštenju Golden Stejta, prenosi Rojters.

AP je preneo da je Tramp u subotu poručio da "ukoliko košarkaš ne želi tradicionalno da poseti Belu kuću nakon osvajanja NBA titule, onda neka se i ne trudi da se pojavi", reagujući na ponovljeni stav zvezde Voriorsa Stefena Karija da ga ne interesuje poseta Beloj kući uoči skorog početka nove sezone u NBA.

"Ne želim da idem...Moj stav ostaje isti", rekao je novinarima Kari u petak.

Tramp je na to odgovorio putem Tvitera.

"Prijem u Beloj kući se smatra ogromnom čašću za tim prvaka. Stefen Kari okleva, zbog toga je poziv povučen", poručio je američki predsednik.

Kako je AP naveo, nije bilo jasno da li je Tramp povukao poziv čitavom šampionskom timu ili samo Kariju.

Na stranu Karija žestokim rečima stao je njegov košarkaški kolega i jedan od najboljih igrača današnjice Lebron Džejms, koji je bez ustezanja Trampa nazvao propalicom.

"Propalice, Kari je već rekao da ne ide! Kakva onda pozivnica? Ići u Belu kuću smatralo se čašću sve dok se ti nisi pojavio!", napisao je Džejms na Tviteru.

Tramp: Ko ne poštuje himnu taj je KUČKIN SIN

Odgovarajući na Trampove napade na igrače američkog fudbala koji su za intoniranja himne protetsovali zbog policijskog nasilja nad crncima, poverenik NFL-a Rodžer Gudel rekao je da njegovi tvitovi pokazuju "nedostatak poštovanja" prema NFL-u i igračima.

Gudel je to izjavio dan nakon što je Tramp rekao da je svaki igrač koji ne poštuje himnu "kučkin sin" i da bi ga trebalo "najuriti".

"Ne bi li vlasnici klubova trebali, kada neko ne poštuje našu zastavu, reći: 'Mičite tog kučkinog sina s terena...Otpušten si!', rekao je Tramp u subotu na republikanskom skupu u Alabami.

Posle je na Tviteru napisao da bi igrači, žele li velike plate, trebalo da ustanu dok se izvodi himna." Ako ne, OTPUŠTEN SI. Nađi si neki drugi posao".

Bivši igrač San Franciska Kolin Kepernik izazvao je podeljene reakcije 2016. kada nije ustao na himnu, nego je umesto toga kleknuo u znak protesta protiv policijskog nasilja nad Afroamerikancima. Isto je pre svojih utakmica učinilo još nekoliko igrača.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tramp poziva na bojkot NFL-a, Amerika podeljena

Izvor: RTS, 24.Sep.2017

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je navijače da bojkotuju utakmice NFL lige, navodeći da bi takav potez prekinuo proteste tokom intoniranja himne SAD. Poziv na bojkot usledio je dan pošto se Tramp verbalno sukobio sa NBA šampionima i većinom vlasnika timova NFL lige. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.