Odlični Bobi i istorijski brejk Klipersa

Izvor: Mondo, 16.Apr.2019, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlični Bobi i istorijski brejk Klipersa

Filadelfija i Los Anđeles Klipersi izjednačili na 1:1 u plej-of serijama NBA lige. Boban Marjanović igrao odličnu utakmicu protiv Bruklina.

Filadelfija i Los Anđeles Klipersi uspeli su da stignu do izjednačenja u drugom utakmicama plej-ofa NBA lige. Sikstersi su na Istoku, kao domaćini, savladali Bruklin 145:123, dok su Klipersi na Zapadu, u istorijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << preokretu, zadali udarac Golden Stejtu - 135:131.

U noći između ponedeljka i utorka odigrane su dve utakmice doigravanja u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi, a jednu je obeležio Boban Marjanović, drugu nestvaran preokret Klipersa u Ouklandu.

Srpski centar "vukao" je Filu do izjednačenja, a posebno se istakao u prvom poluvremenu, kada je za kratko vreme na parketu postigao deset poena. Inače, Marjanović je proveo uobičajenih 18 minuta u igri i za to vreme postigao 16 poena i imao osam skokova.



Izvor: YouTube/NBA

Domaćin je postavio novi rekord po broju postignutih poena u jednoj četvrtini. Filadelfija ih je u trećoj postigla 51, a primila samo 23! Upravo je u tom delu meča duel bio rešen.

Džoel Embid bio je prvi strelac u pobedničkoj ekipi sa 23 poena i deset skokova, Tobi Heris je postigao 19, a Ben Simons 18.

Prva drama viđena je u Ouklandu, gde su Klipersi napravili najveći povratak u istoriji NBA plej-ofa nadoknadivši deficiti od 31 poena. Pre toga rekord je bio u vlasništvu njihovog gradskog rivala Los Anđeles Lejkersa. "Jezeraži" su 1989. nadoknadili protiv Sijetla "-29", dok su Klipersi 2012. uspeli da se vrate nakon "-27" protiv Menfisa.

Lo Vilijams bio je nezadrživ…

Precizni Amerikanci su izračunali da su Klipersi sedam i po minuta pre kraja imali u procentima 0,01 šanse za pobedom. Šampion je u tim trenucima vodio 118:102. Golden Stejt je najveću prednost imao tokom treće deonice, kada je vodio 94:63. Do kraja je ostalo oko 20 minuta, što je Klipersima bilo dovoljno da postignu 72 poena, a prime samo 37.



Izvor: YouTube/NBA

Vilijams je ubacio 36, Montrezel Herel 25 (10 skokova), dok je Danilo Galinari stao na 24 poena. Kod Voriorsa je najefikasniji bio Stef Kari sa 29 poena.

Tragičar utakmice bio je Demarkus Kazins koji je zbog povrede kolena već u prvoj četvrtini odšepao do svlačionice i više se nije vraćao na teren.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.