Izvor: RTS, 24.Okt.2020, 09:03

Nurkić igra za BiH – da li će Srbi iz NBA nastupiti za reprezentaciju?

Košarkaš Portland trejlblejzersa Jusuf Nurkić potvrdio je da će nastupiti za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, što je povećalo mogućnost da i naša selekcija bude kompletna. Nurkić je istakao da će igrati za BiH, demantujući da se njegov klub protivio nastupu za nacionalni tima.
Kvalifikacije za Evrobasket biće sproveden u "mehurima", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poput završnice NBA lige, a jedan od njih će biti organizovan u BiH.

Bosnu i Hercegovinu krajem novembra očekuju mečevi sa Bugarskom i Letonijom protiv kojih će igrati na domaćem terenu.
Pojedini mediji pisali su kako je Nurkićevo igranje za reprezentaciju upitno zbog protivljenja Portlanda da igra, međutim, on je putem društvenih mreža napisao da je to laž i da će nastupati.
"S obzirom na to da su pojedini mediji objavili kako je moje igranje za reprezentaciju u predstojećem ciklusu kvalifikacija upitno, zbog navodnog otpora mog kluba, dužan sam reći da sam pre više od mesec dana ljude KSBiH obavestio da želim igrati i da ništa nije pod znakom pitanja", napisao je Jusuf i dodao:
"Odobrenje mog kluba nije dolazilo nikad u pitanje jer je to poverenje utemeljeno na uzajamnom poštovanju i neizmernoj podršci od kluba koju sam stekao svojim radom i vrhunskim igrama koje su me svrstale u red najboljih centara, najjače košarkaške lige sveta."
Nurkić se tako pridružio Jonasu Valančunasu i Domantasu Sabonisu, koji su takođe potvrdili da će igrati za Litvaniju krajem novembra.
Ovakve informacije znače da bi i srpski reprezentativci iz NBA mogli da igraju u kvalifikacijama, čime bi posao selektora Igora Kokoškova bio znatno olakšan. Nema potvrde, ali se navijači nadaju odazivanjem Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice, Bobana Marjanovića, Marka Gudurića, pa možda i Alena Smailagića.
"Orlove" očekuje put u Finsku, pošto je ova država dobila zadatak od Fibe da organizuje "babl", gde će biti odigrani mečeve sa Švajcarskom (27.11) i Finskom (30.11).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.