Izvor: MozzartSport.com, 19.Jan.2021, 13:48

Novo pojačanje za Kokoškova iz NBA: Kajl O'Kvin u pregovorima sa Fenerom

Posle Marka Gudurića još jedno pojačanje iz najjače lige sveta

Bivši košarkaš Orlanda, Njujork Niksa, Indijane i Filadelfije Kajl O'Kvin nalazi se na pragu potpisivanja saradnje sa ekipom Fenerbahčea.

Dolazak Marka Gudurića značajno je promenio stvari u turskom klubu ove sezone, vezao je Fener pet pobeda u Evroligi i značajno popravio svoje šanse za plasman u doigravanje, ali je jasno da se sastav iz Istanbula neće time zadovoljiti. Žele da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << grade na dobrim igrama iz prethodnog perioda, pa tako nastavljaju da se pojačavaju.

Džoni Hamilton u poslednje vreme šansu dobija "na kašičicu", pa mu je izgleda pronađena i zamena. Centar iz Trinidada i Tobaga je pregovarao i sa ekipom Mornara iz Bara, a dolazak O'Kvina u Istanbul samo bi mogao da ubrza njegov odlazak iz kluba.

Pregovori sa 30-godišnjim centrom centrom su u poodmakloj fazi i uskoro bi sve trebalo da bude završeno, nema sumnje da će igrač sa više od osam godina iskustva u najjačoj ligi sveta predstavljati veliko pojačanje za Fenerbahče. Kajl O'Kvin je posle četiri godine na Norfok stejtu u NBA ligu stigao sa 49. pozicije na draftu 2012. godine, birao ga je Orlando. Posle tri godine na Floridi seli se u Njujork, gde je igrao još tri godine. Proveo je potom po sezonu u Indijani i Filadelfiji, a iza sebe ima 472 nastupa u NBA, u proseku je postizao 5,4 poena uz 4,6 skokova po meču.

Reč je o centru koji ima odličan pregled igre i koji voli i ume da razigrava svoje saigrače. Nije mu stran ni šut za tri poena, ali mu je odbrana glavni kvalitet. Utisak je da bi mogao da bude veliko pojačanje za Igora Kokoškova pred ključni deo sezone.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.