Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2018, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novicki rekorder NBA

Njemački košarkaš Dirk Novicki ušao je u istoriju NBA lige potpisavši novi ugovor sa Dalas Meveriksima.

Novicki je dogovorio sa "teladima" saradnju na još jednu sezonu za pet miliona dolara, a ona će mu biti 21. u NBA karijeri.

Tako se Novicki izjednačio sa Kevinom Garnetom, Kevinom Vilisom i Robertom Perišem kao igrač sa najviše odigranih sezona u NBA.

Međutim, Novicki je jedini od ove četvorke koji je cijelu NBA karijeru proveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u samo jednom timu – Dalasu. Nadmašio je Kobija Brajanta koji je svih 20 sezona nosio dres Los Anđeles Lejkersa.

Novicki je bio deveti pik na NBA draftu 1998. godine od strane Milvoki Baksa koji su ga u trostrukom trejdu u kojem su učestvovali i Finiks Sansi poslali u Teksas.

Nijemac je u dresu Mevsa postigao 31.187 poena po čemu je šesti svih vremena u istoriji NBA, a prosjek karijere mu je 21,2 poena uz 7,7 skokova i 2,5 asistencija.

Novicki je 2007. bio MVP lige, a 2011. je postao šampion NBA.

(b92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.