Niko ne priča o njima, a oni – ne znaju za poraz

Izvor: B92, 14.Jan.2020, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko ne priča o njima, a oni – ne znaju za poraz

Košarkaši Juta Džeza su ostvarili devet uzastopnih pobeda u NBA ligi i "ispod radara" stigli do vrha Zapadne konferencije.

Ekipa trener Kvina Snajdera je seriju započela 27. decembra prošle godine, a protiv Bruklina, u noći između utorka i srede imaće priliku da niz pobeda učini dvocifrenim.

Trijumfalnih pohod ekipe iz Solt Lejk Sitija je startovao nekoliko dana pošto je u tim stigao Džordan Klarkson, kroz trejd u kom je u Klivlend otišao Dante Egzum.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nekadašnji bek Lejkersa se odlično uklopio u novi tim i postao bitan šraf u rotaciji, pošto često ulazi sa klupe kao prvi rezervni igrač.

U poslednjim utakmicama je sjajan bio i Džo Ingls, uz već standardan doprinos Donovana Mičela i Rudija Gobera, dok su se akvizicije Bojana Bogdanovića i Majkla Konlija pokazale kao pravi potezi.

Nizom od devet pobeda Juta je stigla do treće pozicije na tabeli NBA lige sa 27 trijumfa i 12 poraza, što je rezultat indentičan onom koji su zabeležili Denver Nagetsi, s tim što ekipa Nikole Jokića ima bolju koš razliku.

Juta je iza sebe ostavila kandidate za titulu, Hjuston Roketse i Los Anđeles Kliperse, a gori odnos pobeda i poraza imaju i sjajni Dalas Meveriksi.

Vredi napomenuti i da je Juta u poslednjih 15 mečeva doživela samo jedan neuspeh.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.