Ne pomaže ni maestralni Jokić, Denver sve dalje od plej-ofa

Izvor: B92, 20.Mar.2018, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne pomaže ni maestralni Jokić, Denver sve dalje od plej-ofa

Denver Nagetsi doživeli su novi poraz u NBA ligi i dodatno su se udaljili od mesta koje vodi u plej-of.

Ekipa iz Kolorada poražena je u meču večeri od Hita u Majamiju tek posle dva produžetka – 149:141.

Naš Nikola Jokić još jednom je bio fenomenalan sa 34 poena (8/16 za dva, 4/5 za tri), 14 skokova, tri asistencije i ukradenom loptom, za 48 minuta na parketu, pogodio je i za ulazak u produžetke, ali nije mogao da spreči novi neuspeh svog tima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Gosti su bolje počeli, ali se ubrzo ušlo u egal i ogromnu borbu do poslednje sekunde, da bi srpski reprezentativac bio precizan na deset sekundi do kraja za konačnih 118:118, posle 48 minuta košarke.

I u dodatnih pet minuta nastavljena je igra koš za koš, ali Nagetsi ipak nisu uspeli da zaustave Džejmsa Džonsona – koji je čak 18 od svog 31 poena ubacio u produžecima za veoma važan trijumf tima sa Floride.

Denver i dalje ima učinak 38-33, odnosno nalazi se dva trijumfa daleko od Minesota Timbervulvsa, Nju Orleans Pelikansa i Juta Džeza, koji drže poslednje tri pozicije u Zapadnoj konferenciji koje vode u doigravanje.

S druge strane, Majami sada ima 38 pobeda i 33 poraza i sedmi je na Istoku.

Somborca je najbolje pratio Vilson Čendler sa 26 poena i pet uhvaćenih lopti, Džamal Marej dodao je 23 poena, šest asistencija i pet skokova, Vil Barton imao je poen manje, dok je Pol Milsep dodao 14 poena i osam skokova.

U redovima domaćih blistao je spomenuti Džonson sa 31 poenom (9/11 za dva, 4/6 za tri), 11 skokova i šest proigravanja, a ništa lošiji nije bio ni rezervista Keli Olinik sa 30 poena (7/10 za dva, 4/6 za tri), osam uhvaćenih lopti, pet asistencija i četiri blokade.

Vejn Elington je takođe kao rezervista imao 23 poena, Goran Dragić upisao je 20 uz osam asistencija, a dvocifren učinak imao je i Džoš Ričardson sa 17 poena.

Denver za dva dana gostuje, jednom od najgorih timova najjače lige sveta, Čikago Bulsima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.