Izvor: RTS, 13.Feb.2022, 07:15

Najbolji kad je najteže – Jokić blokadom u poslednjoj sekundi utišao Toronto!

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić pokazao je još jednom zašto je prvi favorit za MVP priznanje i ove sezone u NBA ligi. Jokić je predvodio Denver do novog trijumfa, ovoga puta u Torontu, a u poslednjoj sekundi ga je sačuvao fantastičnom blokadom, za konačnih 110:109.
Nikola je posle promašene trojke Freda Vanvlita i ofanzivnog skoka Odžija Anunobija, fantastično reagovao i snažnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rampom sprečio Britanca da pogodi za pobedu Reptorsa.

Jokiću je to bila druga blokada na utakmici, 350. u karijeri, a ukupno treća u poslednjih nekoliko meseci kojom je odlučio pobednika neke utakmice.
Momak iz Sombora se tako iskupio za dva promašena slobodna bacanja na 12 sekundi pre kraja, iako je do tada bio najbolji pojedinac Nagetsa i čovek koji je doneo preokret u "Skotijabenk areni".
Duel u najvećem gradu Kanade bio je veoma neizvestan i ekipe su se menjale u vođstvu.
Međutim, u poslednjoj deonici Toronto je bio taj na čijoj strani je bila prednost i koji je bio bliži pobedi.
Sredinom poslednjeg perioda ekipa Majka Melouna sa vratila, važnu ulogu odigrali su Fakundo Kampaco i Vil Barton, ali je ponovo Jokić bio taj koji je nosio svoj tim. Održavao je prednost, da bi u samom finišu imao priliku da potvrdi pobedu.

Sijakam ga je faulirao, ali je on na 12 sekundi do kraja utakmice promašio oba slobodna bacanja. Rezultat je bio 110:109, ali se Nikola momentalno iskupio i na već opisan način utišao Toronto.
Prošlogodišnji MVP regularnog dela sezone na parketu je proveo ukupno 36 minuta i za to vreme postigao 28 poena (10/16 iz igre), uz 15 skokova i šest asistencija.
Pratio ga je Džef Grin sa 19 poena, dok je Eron Gordon dodao 13.
Na drugoj strani, najefikasniji je bio spomenuti Sijakam sa 35 poena (16/22 iz igre), 10 uhvaćenih lopti i sedam uspešnih dodavanja, a odličnu partiju pružio je i Vanvlit (25 poena i po pet skokova i asistencija).
Denver je zadržao šestu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa 31 pobedom i 25 poraza, dok su Reptorsi takođe šesti, ali na Istoku, sa skorom 31-24.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dončić posle 51 poena ubacio 45, Džejms promašio šuteve za pobedu protiv Voriorsa

Izvor: RTS, 13.Feb.2022

U noći između subote i nedelje odigrano je 10 utakmica u NBA ligi – Nikola Jokić još je jednom pokazao zašto je aktuelni MVP, ali ostali srpski igrači nisu bili previše raspoloženi. Aleksej Pokuševski je učestvovao u porazu svoje Oklahome, Nemanja Bjelica je bio deo tima Golden Stejta...

Nastavak na RTS...

NEĆE MOĆI PREKO JOKIĆA: Srbin MOĆNIM potezom u poslednjoj sekundi doneo Denveru pobedu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022

Spustio mu roletnu...Košarkaši Denvera slavili su na gostovanju Torontu (110:109), a jedan od najzaslužnijih za trijumf je bio centar Nikola Jokić...Srbin je meč završio sa 28 poena, 15 skokova i šest asistencija, a presudna je bila njegova blokada dve sekunde pre kraja meča...FROM OUT OF NOWHERE...NOT...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.