Izvor: RTS, 28.Jan.2023, 21:54

Embid bolji od Jokića, Nagetsi poraženi u Filadelfiji

Zahvaljujući maestralnoj partiji Džoela Embida, Siksersi su na svom terenu savladali ekipu Denvera 126:119, u derbiju NBA lige. Centar domaće ekipe meč završio sa 47 poena i 18 skokova i tako poništio partiju Nikole Jokića, koji je bio najbolji pojedinac u redovima Nagetsa sa 24 poena, 8 skokova i 9 asistencija.
Vodili su Nagetsi više od tri četvrtine utakmice u Filadelfiji, ali je domaći tim predvođen fantastičnim Džoelom Embidom u poslednjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četvrtini došao do preokreta i važne pobede.

Ofanzivno je Denver odlično ušao u meč u "Vels Fargo centru" i posle prve četvrtine ima prednost 38:29.
Nagetsi su igrali timski, upisali su 11 asistencija i potpuno su razbili odbranu Filadelfije u prvih 12 minuta.
Nikola Jokić nije izlazio iz igre i u prvoj deonici ostvario je 9 poena, po 3 skoka i asistencije, uz dve blokade.

Velikih 15 poena imao je Denver na poluvremenu utakmice u Filadelfiji - 73:58.
Iskoristili su domaći period kada se Jokić odmarao i došli do egala, ali sa povratkom na teren srpskog centra Denver beži na maksimalnu prednost.
Jokić je ubacio 16 poena, uz 4 skoka i 5 asistencija, uz samo jedan promašaj iz igre (trojke 2/2) u prvom poluvremenu.
Na drugoj strani Embid je već imao dabl-dabl učinak sa 19 poena i 11 skokova, ali uz šut iz igre 8/17.

Nagetsi su timski šutirali 66% iz igre, dok su za tri poena bili fantastični 10/17.
Dobro su Siksersi ušli u treći period i serijom 15:4 došli do samo četiri poena minusa.
Ipak, Denver je odbio taj napad i još jednom pobegao na dvocifrenu prednost.
Na krilima Džoela Embida, Filadelfija u finišu treće četvrtine pravi seriju od 12:0 i ponovo prilazi Nagetsima na samo tri poena zaostatka.

Potpuno su stali Nagetsi u poslednjoj deonici, što Filadelfija koristi i preko Embida prvo stiže do izjednačenja, a zatim i do potpunog preokreta.
Centar domaće ekipe meč je završio sa 47 poena i 18 skokova i poneo epitet igrača utakmice.
Odličan je bio i Džejms Harden koji je upisao 17 poena i 13 asistencija, dok su odlične role imali Džordž Nijang i Tobajas Heris sa po 14 poena. 
Nikola Jokić postigao je 24 poena, uz 8 skokova i 9 asistencija, ali je utisak da je morao češće da završava napade svoje ekipe u momentima kada se rezultat lomio.
Džamal Mari dodao je 22 poena, Majkl Porter džunior 20, ali nijedan od njih nije na sebe preuzeo odgovornost u ključnim momentima meča.
Filadelfija je upisala sedmu uzastopnu pobedu i učvrstila se na drugom mestu Istoka sa 32-16, Denver je i dalje prvi na Zapadu sa 34-16.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.