Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2021, 16:51

NBA večeras: Bogdan je spreman da zasija, Portlandu neophodna pobeda

Danas je NBA program nešto skromniji nego inače pa je na rasporedu samo pet utakmica. No, mi smo svejedno za vas pripremili nekoliko predloga za klađenje.

BOGDAN BOGDANOVIĆ (broj poena (18,5), tip više, kvota 1,85)

Da biramo samo jedan NBA predlog za današnji tiket, to bi bio ovaj. Jednostavno, Bogdan Bogdanović igra u odličnoj formi. U aprilu je srpski košarkaš na proseku od 22,5 poena, 4,7 skokova i 4,3 asistencije uz odličnih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 50,9% šuta i još boljih 51,7% za tri. Bogdanu je jako dobro došla promena trenera u Atlanti jer je novi strateg Nejt Mekmilan za njega pronašao bolji stil igre, a i Bogdan je napokon rešio sve probleme s povredama. Rezultat je ova sjajna serija odličnih utakmica, a verujemo da će se ona i danas nastaviti. Atlanta igra protiv Orlanda pa bi Hoksi trebalo da dođu do još jedne pobede koja im je važna zbog borbe za četvrtu poziciju na Istoku i prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa. Od Bogdanovića očekujemo da i Orlandu pokaže šta može, a samo još želimo da dodamo da je on u 8 od 10 utakmica, koje je igrao u aprilu, prebacio ovu marginu, dok je u svakoj postigao najmanje 21 poen.

ENTONI EDVARDS (broj poena (21,5), tip više, kvota 1,85)

Može li Entoni Edvards na kraju da bude najbolji ruki godine? Da se Lamelo Bol nije povredio, odgovor bi definitivno bio da ne može, ali s obzirom na povredu najmlađeg brata Bola i formu u kojoj je Edvards, ne bi nas čudilo da prvi pik drafta na kraju bude i najbolji ruki godine. Edvards u poslednja dva meseca igra odlično - u martu je bio na proseku od 24,2 poena, 5,5 skokova i 2,5 asistencije uz 42,3% šuta te 30,1% za tri, a u aprilu su poeni malo pali (22 po utakmici), ali su zato procenti šuta bolji, pogotovo za tri - 43,3% je ukupni šut, 37,3% za tri poena. Edvards je počeo da shvata kako mora da igra u NBA ligi, znatno manje žuri u igri i donosi loše odluke, a mnogo više bira situacije u kojima će napasti obruč, odnosno uputiti šut za tri poena. Sve u svemu, Edvards je zanimljiv igrač koji igra u dobroj formi, a marginu bi mogao da prebaci i večeras kada Minesota igra protiv Sakramenta koji nije poznat po nekoj sjajnoj odbrani. Dodajmo i podatak da je od 10 utakmica u aprilu Edvards u njih 7 prebacio današnju marginu.

SI-DŽEJ MEKALUM (broj poena (25,5), tip više, kvota 1,85)

Portlandu zbog povrede ne igra Dejmian Lilard, a pobeda im je potrebna da ostanu među prvih šest ekipa na Zapadu i izbegnu plej-in turnir. Imaju težak zadatak jer igraju protiv Los Anđeles Klipersa, ali Si-Džej Mekalum može svojim šutom da donese slavlje Blejzersima. Bez Lilarda je jasno da će on imati više šuteva što se videlo i u prethodne dve utakmice - Mekalum je u sezoni na proseku od 19,4 šuteva po utakmici, a u dve utakmice bez Lilarda šutirao je 26, odnosno 22 lopte. Protiv Šarlota je imao loš procenat šuta, posebno za tri poena pa je ostao ispod današnje margine, ali i s 25% za tri je došao do 22 poena. Danas mu treba samo prosečna šuterska partija da ode u 'više' pa da ga mi zaokružimo zelenom na našem tiketu.

TERI ROZIJER (broj poena (23,5), tip više, kvota 1,85)

Sve je bilo jasno čim je Šarlot zbog povreda ostao bez Lamela Bola i Gordona Hejvarda. U toj situaciji Hornetsi su morali da se uzdaju u dobre partije Terija Rozijera, a on je odgovorio zahtevima. Iako i dalje Rozijer ima nekih 'crnih rupa', ipak treba reći da je u 10 od poslednjih 14 utakmica ubacio najmanje 20 poena, a nakon što je bio u manjoj šuterskoj krizi, u poslednje tri utakmice opet igra jako dobro. Klivlendu je postigao 22 poena uz 45% šuta, Bruklinu 27 poena uz 57,1% šuta, a Portlandu 34 poena uz 54,2% šuta. U sve te tri utakmice je bio blizu tripl-dabl učinka, ali nama je mnogo važnije da je u svakoj imao najmanje 20 šuteva. Tako će biti i večeras protiv Njujorka, posebno jer možda neće igrati ni Devonte Grejem pa će Rozijeru još lakše biti otići u 'više'.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.