NBA treneri od sada kao i njihove kolege iz NFL-a imaju pravo na čelendž

Izvor: RTS, 10.Jul.2019, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA treneri od sada kao i njihove kolege iz NFL-a imaju pravo na čelendž

Upravni odbor NBA lige odobrio je na sastanku tokom Letnje lige da se od sezone 2019/20 uvede čelendž, koji će treneri moći da iskoriste jednom tokom utakmice i provere spornu situaciju.
Naime, postojeći centar za ponovoljene snimke će od sada moći samoinicijativno da pokrene pregladanje spornih situacija, ali će to moći i treneri, koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po novim pravilima stekli pravo na po jedan čelendž tokom meča.

Moći će da ga traže u bilo kom trenutku, a ostaće bez prava na novi čak i ako budu bili u pravu.
Proveri su podložne sve situacije (aut, faul, silazna putanja i ostalo), a da bi trener pokrenuo pregledanje sporne situacije moraće da iskoristi tajm-aut. U slučaju da ga nema, njegovom timu biće suđena tehnička greška.
Podsetimo, u poslednja dva minuta NBA mečeva gledaju se i proveravaju sve sporne odluke.
Novina je i uvođenje uloge administratora, koji će biti zadužen da poboljša komunikaciju između sudija na terenu i ljudi u centru za ponovljene snimke.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.