NBA najava - Atlantik, odbrana prstena nemoguća, Niksi imaju kvalitet, za ABA ligu...

Izvor: Sportske.net, 21.Okt.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA najava - Atlantik, odbrana prstena nemoguća, Niksi imaju kvalitet, za ABA ligu...

Da nije Njujorka, ovo bi bila savršena bitka za Atlantik...

Šampion, veliko razočaranje iz prošle sezone, "Proces" u Filadelfiji, novi Netsi i oni na koje ne treba trošiti reči. Sve u svemu, Atlantik obećava, ako izuzmemo Njujork Nikse, pogrešne ljude na pravom mestu.

Toronto Reptors

To da neće odbraniti titulu je izvesno, ali sa druge strane, i pored odlaska Kavaja Leonarda i Grina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u tom timu je ostalo dosta kvaliteta. Zavisiće i od zdravlja Lovrija i Gasola, ali sa nekoliko "ali" je teško praviti predviđanja.

Ovo bi trebalo da bude sezona definitivne potvrde Paskala Siama, Van Flit će takođe dobiti veće minute, ofanzivno, to je tim koji ima ogroman potencijal, ali moraće pod svojim košem da nakoknade odlazak lidera poput "Kandže".

Pojačanja ne impresioniraju mada Stenli Džonson i Holis-Džeferson mogu da nađu neko mesto kao epizodisti. Čini mi se da bi Kanađani mogli da trejduju tokom zime najbolje igrače, to zavisi od jesenjeg dela sezone, možda je posle titule vreme za novi početak. Iskreno, sumnjam da će imati i 50 pobeda, što se tiče šansi, čak i plasman u finale konferencije bi bio veliki uspeh.

Filadelfija Siksers

Dva polufinala u poslednje dve godine nisu dovoljna, "proces" mora da se nastavi, makar još jednim korakom ka velikim stvarima. Dakle, očekivanja su veća, ali i pritisak, kao i prošle godine zavisiće od Embidove sposobnosti da izbegne povrede, ali i od toga kako će Simons nastaviti da se razvija.

Nema više Džimija Batlera, iskreno, on im nije bio od velike pomoći, nije bilo dovoljno lopti za sve, otišao je i veteran Džej-Džej Redik. Ali, generalno tim nije oslabljen, Al Horford je veliko pojačanje, on na "četvorki" i Embid na "petici" deluju zastrašujuće. Siksersi sa dva kvalitetna visoka igrača podsećaju na timove iz prošlosti, neće juriti, mogu da igraju veoma kvalitetnu odbranu, čini se da je tim našao pravi balans.

Podsetimo i da je umesto Batlera stigao Džof Ričardson iz Majamija, igrač koji mnogo donosi u defanzivi, pa prva petorka kluba iz "grada bratske ljubavi" deluje impresivno.

Klupa? Ne baš duga, mnogo je nedokazanih igrača, svakako da Raul Neto, Majk Skot, Korkmaz, MekKvin nisu materijal koji bi mogao da donese veću pomoć, pogotovo u duelu sa bolje opremljenim timovima Zapada. Siksersi će možda igrati finale Konferencije, ali o borbi za titulu, koju neki najavljuju, nema ni govora.

Boston Seltiks

Većina se neće složiti, ali verujem da gubitak Kajrija Irvinga nije toliki hendikep i da jednostavno sa onim što tim dobija u kombinaciji Kembe Vokera i Tejtuma može da ih odvede daleko ove godine.

Nisu ispunili očekivanja iz prošle sezone, ali sada imaju i godinu dana spremnijeg Gordona Hejvarda, kada pogledate ofanzivni potencijal Seltiksa, čini se da će biti veoma zabavni za gledanje, netipičan tim Istoka.

Koga su još doveli?

Kantera koji će svojim gabaritima značiti u reketu, imaju još Tajsa kao alternativu koji je drugačiji tip visokog igrača. Zadržali su Brauna, Smarta, trebalo bi da imaju bolji procenat šuta, da bolje izvode bacanja, sve su to stvari na kojima će kouč Stivens raditi. Imaju i četiri rukija, pitanje šta se može očekivati od njih u prvoj sezoni, Langford sa Indijane je dobar šuter, Karsen Edvards je pokazao u predsezoni talenat iako stiže iz druge runde drafta, i Grant Vilijams će imati šta da doprinese.

Po meni, ključ je atmosfera, biće bolja nego prošle godine, Voker je tihi vođa na neki način, mirniji od Kajrija, iako naravno, nije bolji košarkaš.

Boston može do polufinala, ili čak finala, recimo da su jedino Filadelfija i Milvoki zasigurno bolje ekipe na Istoku.

Bruklin Nets

Oni su veliki dobitnici na tržištu slobodnih igrača, podsetimo, uz Irvinga, stigli su povređeni Durant, DeAndre Džordan, imaju i dalje Džoa Harisa, Dinvidija, videćemo hoće li izdržati telo odličnog Le Verta.

U uzlaznoj su putanji, dobili su 42 utakmice prošle sezone, sada bi mogli da nastave, jasno bez Duranta kome će trebati godina da se oporavi.

Kouč Atkinson je već pokazao da može da napravi dobar posao, da okupi igrače oko zajedničkog cilja, ali biće mu potrebno vreme. U prvoj petorci imaće tri nova igrača, podsetimo tu je i Tajron Prins. Imaju i Džareta Alena, koji je odličan u defanzivi, ali sa svim pojačanjima, Harisom koji je vodeći trojkaš po procentu u ligi, Dinvidijem koji može da dublira Kajrija, sigurno da su dobro pokriveni na svim pozicijama.

E sada, i dalje ne verujem u Kajrijevu sposobnost da bude vođa, neće biti Duranta u prvoj sezoni da mu skine teret sa leđa, videćemo kako će funkcionisati sve u svlačionici, krilne pozicije su slabije, nemaju dovoljno igrača da sakriju sve slabosti bez Kej-Dija.

Ipak, ovakav Bruklin može do 50 pobeda, u top 5 su sigurno, da li u polufinalu, videćemo, recimo da bi sa Bostonom, pa i Torontom to trebalo da rešavaju.

Njujork Niks

"Sportske" postoje deceniju, od kada verovatno i pišem ove najave, u početku su neki bili uporni, sada odustaju, nema više ni rasprave o tome koliko su Niksi loši. Oni su već letos izgubljeni za novu sezonu, nisu uspeli da dovedu nikog od velikih zvezda među slobodnim agentima. Njujork je možda najbolje mesto na svetu, potencijalno košarkaška Meka za velikane, ali izgubili su odavno prestiž. promenili su ponovo tim. Ostalo je par igrača poput Denis Smita, Trira, Francuza Ntilikine, Kevina Knoksa, ovo što su doveli, izuzev Elfrida Pejtona i Rendla ne obećava.

Ok, reći će neko da su Tadž Gibson i Markus Moris, pa i Bobi Portis upotrebljivi. Da, ali kao dodata vrednost, ne kao igrači oko kojih ćete okupiti tim.

Ima tu mladih dobrih igrača, zaboravio sam Mičela Robinsona, izgleda da će forsirati klince, to je sada nova etapa. Prinuđeni su da proglase novu strategiju, ali samo gubimo vreme, bili su loši, biće još gori verovatno ove sezone. Užasan tim, užasna sredina...

Sa Atlantika u plej of idu četiri ekipe, svi sem Niksa, Filadelfija je bolja od ostalih, Boston i Toronto ili eventualni Netsi su sposobni za polufinale ili, čak, finale Konferencije.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.