NBA i Adam Silver sada ”gađaju” 31. jul za povratak sezone

Izvor: RTS, 30.Maj.2020, 00:20

NBA i Adam Silver sada ”gađaju” 31. jul za povratak sezone

Komesar NBA lige Adam Silver predložio je upravnom odboru lige i vlasnicima franšiza 31. jul kao datum nastavka sezone, gotovo izvesno u Orlandu. Očekuje se da taj predlog i bude izglasan na novom sastanku u četvrtak.
Kako je prvo objavio novinar ”Atletika” Šems Čaranija, komesar je ”guvernerima” predložio da se sezona ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pokrene 31. jula.

To je malo prolongiran termin u odnosu na prethodno najavljen, koji je stigao i do igrača.
Novinari ”I-Es-Pi-En”-a Adrijan Vojnarovski i Zek Lou došli su nešto kasnije do informacija da će se ovaj predlog naći na glasanju pred pomenutim upravnim odborom lige i vlasnicima franšiza narednog četvrtka, i da se očekuje da on bude i prihvaćen.
Kako se dodaje, liga će se nastaviti na Floridi, u Orlandu, a očekuje se da u tom nastavku učestvuje između 20 i 22 tima, što implicira da će se o preostalim slobodnim mestima za plej-of odlučivati u specijalnom doigravanju, odnosno ”plej-inu”, što je bila jedna od opcija o kojima se prethodnih dana veoma intenzivno razgovaralo.
U tim okolnostima prve bi u sportski kompleks u ”Diznijevom svetu” u Orlandu stigle ekipe Nju Orleansa, Portlanda, San Antonija i Sakramenta naših Bjelice i Bogdanovića (ukoliko se usvoji manje verovatna opcija sa 20 timova), odnosno te četiri ekipe plus Finiks i Vašington, kao jedini tim iz Istočne konferencije, ukoliko pak pobedu odnese opcija sa 22 tima u nastavku što jeste realniji scenario.
Podsetimo, NBA sezona prekinuta je 11. marta, kada je utvrđeno da je centar Jute Rudi Gober zaražen koronavirusom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NBA kreće 31.jula?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2020

Komesar NBA lige Adam Silver predložio je upravnom odboru lige i vlasnicima franšiza 31. jul kao datum nastavka sezone, gotovo izvesno u Orlandu. Očekuje se da taj predlog i bude izglasan na novom sastanku u četvrtak...Kako je prvo objavio novinar "Atletika" Šems Čaranija, komesar je "guvernerima"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.