NBA: Šou Ronda protiv bivšeg kluba, Klivlend okončao gubitnički niz, Durent u elementu

Izvor: Sportal.rs, 03.Jan.2015, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Šou Ronda protiv bivšeg kluba, Klivlend okončao gubitnički niz, Durent u elementu

Doskorašnji plej Bostona Redžon Rondo presudio je nekadašnjem klubu. U trijumfu Dalasa od 119:101 Rondo je na povratku u Boston ubacio rekordnih 29 poena ove sezone, od toga 15 u prvoj deonici. Takođe, meč je okončao i sa pet trojki, šest skokova i pet asistencija. Dobio je ovacije prilikom zagrevanja , ali je vrlo brzo i razbesneo domaće navijače. Maveriksi su posle prvog dela imali 14 poena rezlike, Seltiksi su šest minuta pre kraja meča uspeli na spuste minus na deset poena, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << ponovo Rondo odigrao ključnu ulogu i pomogao Dalasu da pobegne na 105:90.

- On je sjajan igrač, neverovatan. Znam da je ovo bio veoma emotivan meč za njega, proveo je celu karijeru u Bostonu, ali bio je iznad toga - rekao je centar Maveriksa Čendler.

Elis je ubacio 22 poena, Novicki 17, a Čendler poen manje uz 16 skokova. S druge strane, Bredli je sa 22 poena bio najefikasniji u ekipi Bostona, 18 je dodao Grin, a Zeler poen manje  i 10 skokova.

Posle tri poraza u nizu Klivlend je konačno bez Lebrona Džejmsa savladao Šarlot 91:87.  Trener Kavalirsa Dejvid Blat, s obzirom na probleme sa brojnim povredama, stahuje i kada vidi igrače da vežu pertlu, jer pomisli na najgore. Tako je u duelu sa Dalasom bio malo zabrinut kada je video Kevina Lava kako se drži za koleno ispod koša, ali se ispostavilo da nije ništa ozbiljno, a ovaj je ubacio 27 poena i predvodio ekipu do trijumfa posle gubitničkog niza.

- Svaki put kada vidim nekoga na parketu ili da veže pertlu zabrinem se. Malo smo osetljivi kada se radi o tim stvarima - rekao je Blato posle meča.

Irving je dodao 23 poena, Tompson 14 uz isto toliko skokova. U ekipi Šarlota Henderson je bio najbolji sa 14 poena. Inače, ovo je Hornetsima bio peti poraz u nizu.

Detroit je produžio niz poraza Njujorka na deset utakmica. Pistonsi su slavili rezultatom 97:81 predvođeni Dženingsom koji je ubacio 29 poena, Mils je dodao 15, dok je Dramond meč završio sa sedam poena i 20 skokova. Nikse je predvodio Smit sa 22 poena, Oldridž je uz 11 poena imao i 14 skokova i njih dvojica su bili jedini sa dvocifrenim učinkom.

Seriju poraza nastavila je i Filadelfija, od koje je u noći između petka i subote bio bolji Finiks 112:96. Vroten je predvodio Sikserse sa 28 poena, Karter-Vilijams je dodao 17, a poen manje Sims. U redovima Sansa po 21 su dali Grin i Moris, Bledso je u trijumfu učestvovao sa 17, a Goran Dragić je uz deset poen imao i 10 skokova.

Oklahoma je pred svojim navijačima dobila Vašingtom 109:102. Glavna uloga ponovo je pripala Kevinu Durentu koji je ubacio 34 poena za 31 minut koliko je proveo na parketu, dok je za trojke šutirao četiri od sedam i iz igre imao 12/18. U prvoj utakmici nakon povratka posle povrede u sredu ubacio je 44 poena, a nova sjajna partija nije iznenadila njegove saigrače, koji su očekivali da se vrati u vrhunskoj formi.

- To je ono što on radi. Niko nije iznenađen. Vratio se dobro pripremljen i samo nastavio tamo gde je stao - rekao je Rasel Vestburk koji je protiv Vizardsa ubacio 22 poena i imao šest asistencija, dok je Ibaka imao 13 poena uz šest skokova.

U redovima Vašingtona Bil je imao 21 poen i 10 skokova, 15 je ubacio Miler, poen manje Vol, koji je u prvom poluvremenu imao samo dva poena.

Lejkersi su poraženi u duelu sa Memfisom 109:106. U ekipi Grizlija ček pet igrača meč je okončalo sa dvocifrenim učinkom, Konli je imao 19 poena , dabl-dabl učinak ostvario je Mark Gasol sa 18 poena i 10 skokova. Za Lejkerse je Džermi Lin ubacio 20 poena koliko je imao i Dejvis. Kobi Brajant je utakmicu završio sa 15 poena, devet skokova i osam asistencija, a promašio je i trojku za izjednačenje uz zvuk sirene. Buzer i Jang su dodali po 14 poena.

NBA

Šarlot – Klivlend 87:91

Orlando – Bruklin 98:100

Boston – Dalas 101:119

Njujork – Detroit 81:97

Nju Orleans- Hjuston 111:83

Oklahoma – Vašington 109:102

Milvoki – Indijana 91:94

Finiks – Filadelfija 112:96

Juta – Atlanta 92:98

Golden Stejt – Toronto 126:105

Los Anđeles Lejkersi - Memfis 106:109

(Foto: Beta/AP/)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.