Izvor: RTS, 22.Maj.2021, 07:47

Morent ostavio Karija bez plej-ofa

Ekipa Memfis grizlisa poslednji je učesnik NBA plej-ofa, pošto je posle drame i produžetka bila bolja od Golden Stejt voriorsa u San Francisku rezultatom 117:112. Oni će kao osmoplasirani na Zapadu ići na megdan provoplasiranoj Juti već u nedelju na ponedeljak.
Iako su im davane male šanse i dobar deo javnosti već video duel ”ratnika” sa ”džezerima”, između se isprečio Dža Morent, koji je sjajnom partijom odveo tim iz Tenesija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u doigravanje koje im je za malo izmaklo prošle godine.

Energični plejmejker je na kraju meča na svom kontu imao 35 poena, a posebno je bio značajan ”flouter” u finišu produžetka koji je i definitivno označio kraj za Stefa Karija i Voriorse.
Morent je pored sjajnog poenterskog učinka imao i po šest uspešnih dodavanja i skokova. Dobru podršku pružili su mu Dilon Bruks sa 14, Grejšon Alen sa 12, Kasvijer Tilman je dodao 11 a Džeren Džekson džunior i Dezmond Bejn po 10 poena.
Na drugoj strani finalista izbora za MVP-a sezone Stef Kari ponovo je plesao, ali ovoga puta njegovih 39 poena (šest trojki) nije bilo dovoljno za pobedu.

Endru Vigins je bio dobra podrška u, ispostaviće se, poslednjem meču sezone sa 22 poena, dok je Džordan Puli zabeležio 19.
Drejmond Grin ostvario je tripl-dabl od 11 poena, 16 skokoav i 10 asistencija, ali je i promašio zicer za pobedu u regularnom delu meča pri rezultatu 99:99. 
Srpski košarkaš Adam Smailagić nije dobio šansu trenera Stiva Kera ni na ovoj utakmici. 
Grizlisi su dakle poslednji učesnici plej-ofa, koji za njih počinje već za dva dana duelom sa najboljim timom lige, Jutom, u čijim redovima će za taj meč u Solt Lejk Sitiju biti i oporavljeni Donovan Mičel.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karijevih 39 nedovoljno – Voriorsi u produžetku ostali bez plej-ofa VIDEO

Izvor: B92, 22.Maj.2021

Memfis Grizlisi pobedom posle produžetka nad Golden Stejt Voriorsima 117:112 izborili su mesto u plej-ofu NBA lige...Prava drama viđena je u Ouklendu, gde su Voriorsi u poslednja dva minuta regularnog dela stigli -7, da bi Drejmond Grin promašio šut za pobedu uz zvuk sirene...U dodatnom vremenu su...

Nastavak na B92...

Memfis posle produžetka izborio plej-of i duel protiv Jute

Izvor: Beta, 22.Maj.2021

Košarkaši Memfisa pobedili su prošle noći u gostima Golden Stejt posle produžetka sa 117:112 u plej-in utakmici i plasirali se u plej-of Zapadne konferencije NBA lige gde ih u prvoj rundi čeka Juta.Heroj pobede Memfisa bio je Dža Morant koji je u poslednjih 48 sekundi produžetka ubacio uzastopne...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.