Izvor: RTS, 31.Okt.2020, 10:19

Mirotićeve patike za Amfilohija

Košarkaš Barselone Nikola Mirotić, porukom na patikama koje je nosio u evroligaškoj utakmici protiv Baskonije još jednom se oprostio od mitropolita Amfilohija.
Mirotić, koji važi za velikog vernika, i koji je bio aktivan i tokom litija za odbranu svetnja u Crnoj Gori, odao je počast onako kako to neretko čine igrači u NBA ligi, u kojoj je i sam dugo igrao.

”Vječna ti slava, Đedo”, napisao je Mirotić uz datum 30.10.2020, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odnosno dan kada se Amfilohije i upokojio.
Pre toga, Mirotić se od mitropolita crnogorsko-primorskog oprostio i na svom Instagram profilu, napisavši:
”Jutros su se otvorila Nebesa i Carstvo Hristovo postalo bogatije za jednog pravednika. Hrist pred kojim si čitavog života klečao, uspravio te je i blago ti se nasmejao. Mi, tvoji vojnici smo tužni, jer nam je rastanak sa tobom pretežak. Još odzvanja zvuk tvoga glasa i još se čuju koraci reke naroda koja je tobom i na tvoju reč potekla. Koju si vodio i predvodio nepokolebljivo i hrabro, sa molitvom u srcu. Nisu uspeli da te slome. Ostao si stena, vladiko naš dragi, čak i kada su sa svih strana hteli da te raskomadaju. Da te unize. Da te ismiju. Ostao si svetao i u mrklom mraku koji su ti pripremili. I iskru zažeženu Hristom, raplamsao si u mnogim srcima. Doviđenja, dragi vladiko, doviđenja u Nebeskom Jerusalimu. Bio si smrtan - više nisi!”.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DRAGI MOJ ĐEDO PRIZNAJEM DA SAM PLAKAO: Emotivno pismo dečaka, simbola litija, mitropolitu Amfilohiju!

Izvor: Kurir, 01.Nov.2020, 00:04

Dečak Miloš Bogdanović, koji je postao jedan od simbola litija u Crnoj Gori, oprostio se emotivnim pismom od Mitropolita Amfilohija.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.