Mekalum rastužio Dončića, Marjanović bez minuta, Dejvis i Lebron pregazili Šarlot

Izvor: B92, 28.Okt.2019, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekalum rastužio Dončića, Marjanović bez minuta, Dejvis i Lebron "pregazili" Šarlot

U noći između nedelje i ponedeljka odigrane su tri NBA utakmice, a pobede su odneli Portland Trejl Blejzersi, Minesota Timbervulvsi i Los Anđeles Lejkersi.

Definitivno je bilo najuzbudljivije u Dalasu, gde su Maveriksi dočekali Trejl Blejzerse, koji su ih savladali rezultatom 121:119.

Do nove pobede nosio ih je stari dobri tandem Dejmian Lilard – Si Džej Mekalum sa 28, odnosno 35 postignutih poena, a Rodni Hud je upisao 20.

U redovima poraženog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tima, istakli su se Kristaps Porzingis sa 32 i Luka Dončić sa 29 poena, dok Boban Marjanović nije igrao.

Mavsi su silovito počeli utakmicu, ubacivši čak 40 poena u prvoj četvrtini i delovalo je kao da će upisati laku pobedu nad gostima iz Oregona, koji se nisu predavali, na sreću neutralne publike.

Korak po korak su gradili dramu gostujući košarkaši i u poslednji kvartal se ušlo rezultatom 95:95, pa je Porzingis pogodio svoja slobodna bacanja i usledio je odgovor u vidu trojke Kenta Bejzmora, pa su Blejzersi po prvi put poveli.

Gledali smo pravu rezultatsku klackalicu i veliku dramu, a videli smo i prvi "čelendž", kada je Teri Stots uložio žalbu na faul dosuđen Dejmianu Lilardu na 8.4 sekunde pre kraja, Stots je bio u pravu i skakalo se za loptu.

Fauliran je bio Bejzmor, pogodio samo jedno bacanje i Dalas za 5.5 sekundi nije uspeo da šokira Portland, pa je upisao prvi poraz u novoj sezoni.

U Target centru u Mineapolisu snage su odmerile ekipe Minesota Timbervulfva i Majami Hita. Majami je ponovo u startnoj petorci imao sjajnog nedraftovanog rukija Kendrika Nana, koji je postigao čak 25 poena.

Minesota jeste bila favorit u ovom susretu, ali pobedu nisu lako osvojili. Prvi kvartal su dobili nešto lakše, ali se Majami u drugom probudio i čak stekao prednost pred "veliki odmor" da bi početkom trećeg perioda imao i dvocifrenu prednost.

Dobro su se gosti držali sve do nekih 4 minuta pre kraja susreta, kada je Minesota napravila seriju 17:10 i to na krilima Endrua Viginsa koji je u ovom delu meča ubacio 16 poena.

Na kraju, "Vukovi" su zasluženo slavili rezultatom 116:109, a predvodili su ih pomenuti Vigins sa 25 poena i Karl Entoni Tauns sa dva manje. Na drugoj strani, Kendrik Nan je imao najviše, 25 i upisao se u listu najboljih strelaca rukija u prva tri meča u istoriji Majamija, pratili su ga Dankan Robinson sa 21 poenom i Džastis Vinslou sa 20.

Los Anđeles Lejkersi su lako izašli na kraj sa Šarlot Hornetsima, pobedivši ih rezultatom 120:101 pred oko 19.000 gledalaca u Stejpls centru. Hornetsi su veoma dobro počeli sezonu, mladi Pi Džej Vašington ne prestaje da oduševljava, pa smo tako gledali egal meč i tokom prvog poluvremena ove utakmice.

Šarlot za prvih 20 minuta nije promašio nijedno slobodno bacanje, ali su bili vidno inferiorniji na skoku, što se itekako odrazilo na ishod meča nešto kasnije. Iako su Lejkersi bili u vođstvu gotovo uvek, Šarlot je nekako "disao za vrat" Jezerdžijama.

Ipak, Lejkersi su u poslednjih 10 minuta igrali fantastično. Imali su sjajne procente šuta iz igre, kao i sa linije za slobodna bacanja i upisali novi trijumf. Predvodnici su ponovo bili Entoni Dejvis i Lebron Džejms. Dejvis je bio najefikasniji sa 29 poena i 14 skokova, dok je Lebron Džejms imao 20 i 12 asistencija.

Na drugoj strani, Majls Bridžis je imao 23 poena, dok su po 19 ubacili Teri Rozir i Kodi Zeler, s tim što je Zeler uhvatio i 14 skokova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NBA: Pobjede Portlanda, Minesote i Lejkersa

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Okt.2019

U noći između nedjelje i ponedjeljka odigrane su tri NBA utakmice, a pobjede su odnijeli Portland Trejl Blejzersi, Minesota Timbervulvsi i Los Anđeles Lejkersi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.