Majk DAntoni je kriv što su klasični centri izumrli

Izvor: B92, 09.Maj.2018, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Majk D'Antoni je kriv što su klasični centri izumrli"

Trener Golden Stejt Voriorsa Stiv Ker kaže da je trener Hjuston Roketsa Majk D'Antoni zaslužan što čitav NBA danas igra košarku bez klasičnih centara.

Ker kaže da će zbog toga njegov Golden Stejt imati zanimljiv duel u finalu Zapada, jer se suočava sa ekipom čiji je trener sve to započeo.

Osim toga, iz Hjustona su ove sezone poručili da im je opsesija da pobede "Ratnike". Košarkaš "Voriorsa" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Drejmond Grin kaže da je to normalno.

"Oni su jasno rekli da im je tim sklopljen sa ciljem da nas pobede. Neka njihova, kao što ste napisali, opsesija ili kako god želite da nazovete to. Kao što sam rekao, to je sve 'kul'. Naravno da želite da sagradite tim tako da pobedite vladajuće šampione, jer jedino tako možete da osvojite prsten. Sve je to razumljivo. I o tome se pričalo godinu dana unazad, ali sada je vreme da igramo", rekao je Grin.

Prve dve utakmice se igraju u Hjustonu jer su Roketsi tokom čitave sezone bili najefikasnija ekipa lige koja je protivnike 'terorisala' trojkama Hardena, Pola, Gordona. Upravo Golden Stejt Voriorsi su ekipa koja je tokom regularnog dela sezone najbolje branila šut za tri poena protivnika.

"Trebaće nam i doprinos sa klupe. Biće mnogo šuteva i mnogo igre jedan na jedan, a mi moramo da budemo bolji. Momci poput Nika Janga i Džordana Bela moraju da budu spremni, jer obojicu možemo da koristimo u ovoj seriji", kaže Stiv Ker.

Hjuston je pobedio Voriorse u dve od tri utakmice ove sezone, ali Grin ne misli da je to sada merodavno.

"Sve je to lepo u januaru, ali sada mora da se igra, imamo mi njih i oni nas. Izaći ćemo i videti ko je bolji", dodaje Grin i ističe da "Rakete" nisu opsesija "Ratnicima".

"Čoveče, osvojili smo dva prstena za tri godine. Nećemo da pričamo kako žarko želimo da pobedimo nekoga. Hoćemo da osvojimo novi prsten i nije bitno ko je na putu. Ako ste na putu do tog cilja, našli ste se tu. Ali nećemo da trčimo okolo i pričamo 'da, hoćemo njih u finalu konferencije'. Zašto? Nije bitno s kim igramo. Međutim, igramo s njima i ok, igramo, sad prelazimo na to".

Hjuston tokom čitave sezone igra sa brzom postavom, a Klint Kapela je na centru brži, pokretljiviji od većine takmaca, iako ne i veštiji.

Za spoljnu liniju koju čine dvojica superstarova, to je bilo dovoljno da Kapela maksimalno profitira zahvaljujući fizikalijama.

Stiv Ker zbog toga kaže da krivi trenera Hjustona Majka D'Antonija za konstantnu 'smol bol' košarku.

"Majk D'Antoni je kriv što su svi veliki centri u NBA 'izumrli'. Zaza Pačulija bi trebalo da ode kod njega i kaže 'Upropastio si mi karijeru, Majk'. Ali iskreno, kada je Majk odlučio da pređe na 'smol bol' u Finiksu 2004, 2005, i odlučio da Amare Stodemajera učini centrom, to je stvorilo lančanu reakciju. To je jedan od razloga što je igra brza i otvorena i što 'veliki momci' moraju da budu vrlo raznovrsni i atletski moćni. To je malo problematično. Zaza je naš startni centar već dve godine, a u ovom plej-ofu, igra se promenila i to ćemo umnogome videti sa Hjustonom jer je Majk tip čoveka koji je sve to i pokrenuo", rekao je Ker.

Roketsi i Voriorsi startuju sa serijom 15. maja u Hjustonu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.