Izvor: RTS, 12.Okt.2020, 04:30

Lejkersi su NBA šampioni! Majami deklasiran za titulu broj 17

Košarkaši Los Anđeles lejkersa novi su šampioni NBA lige, pošto su u šestom meču finala ubedljivo savladali Majami sa 106:93 i ukupno sa 4:2 trijumfovali u seriji. Lejkersi se nakon deset godina ponovo penju na tron najjačeg košarkaškog prvenstva.
Čekanju je došao kraj! Najduža NBA sezona je završena, a novi šampioni su Los >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Anđeles lejkersi.

"Jezeraši" su u finalu srušili Majami i tako došli do 17. titule u istoriji franšize, čime su se izjednačili na vrhu najtrofejnijih klubova sa Boston seltiksima.
Ono što nisu uspeli u prošlom meču i to u dresovima inspirisanim Kobijem Brajantom, jesu u utakmici broj šest, u kojoj su razmontirali istrošenu ekipu Majamija.
Nije timu sa Floride pomoglo ni to što su napokon bili kompletni, pošto su igrali i Dragić i Adebajo.
Lebron je vodio Lejkerse do pobede sa 28 poena, 14 skokova i deset asistencija. 
Entoni Dejvis je meč završio sa 19 poena i 15 skokova, a dvocifreni su bili Rondo sa 19, Poup sa 17 i Grin sa 11 poena.
U redovima Majamija istakao se Bem Adebajo sa 25 poena i deset skokova, dok su Batler i Krauder ubacili po 12 poena.
Od samog starta, tim iz Los Anđelesa je dao naznaku da duga noć čeka "vrelinu". Uprkos napadački raspoloženim Džejmsu, Dejvisu, Rondu i Poupu, utisak je da su Lejkersi do pobede i trofeja došli prvenstveno zahvaljujući nestvarno dobroj odbrani.
Brzo su "jezeraši" došli do dvocifrene prednosti, na samom startu druge deonice. Majami je tražio raspoložene igrače koji bi nekom energijom i napadačkom kreacijom uspeli da ih vrate u meč, ali su Lejkersi potpuno zatvorili prilaz košu.
Majami je postigao samo 16 poena u drugoj četvrtini, a primio čak 36. Dejvis, Džejms, Karuso, Rondo i Moris zaključali su svaki prilaz ka svom košu, toliko da je Majami počeo u strahu da gubi lopte i čak nisu uspevali da pogode ni obruč.
Snažnim zatvaranjem druge četvrtine, Lejkersi su stekli 30 poena prednosti i tako već na poluvremenu rešili pitanje pobednika.
U drugom poluvremenu, Majami je na trenutke pokušavao da dođe do nekog ritma i eventualnog smanjenja deficita, ali tim iz Los Anđelesa to nije dozvolio. Najbliže što je Majami prišao, pre nego što su na parket kročili rezervisti, bilo je 20 poena razlike u poslednjoj četvrtini.
Lebron Džejms poneo je titulu najkorisnijeg igrača u finalu, četvrti put u karijeri.
Lejkersi su se vratili na tron NBA lige prvi put posle sezone 2009/10, kada ih je Kobi Brajant vodio do titule.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lejkersi 17. put šampioni NBA lige, Lebron za istoriju

Izvor: VOA, 12.Okt.2020

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa osvojili su 17. titulu u istoriji kluba, po čemu su se izjednačili sa večitim rivalima Boston Seltiksima, kao najtrofejniji tim od osnivanja NBA lige. U finalu plej-ofa Lebron Džejms i saigrači pobedili su Majami 4-2 u seriji, a u šestoj utakmici bilo je 103:96...

Nastavak na VOA...

TITULA ZA KOBIJA! Lebron uništio Majami i doneo Lejkersima 17. trofej u istoriji NBA! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 12.Okt.2020

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa novi su šampioni NBA lige, pošto su u šestom meču finala ubedljivo savladali Majami (106:93) i tako trijumfovali u seriji ukupnim rezultatom 4:2.

Nastavak na Kurir...

Trener Majamija se rasplakao na konferenciji VIDEO

Izvor: B92, 12.Okt.2020

Košarkaši Majami Hita poraženi su u NBA finalu posle 6 odigranih utakmica...Svi znamo koliko je problema imao Majami Hit pred ovo finale, ali su poput velikih boraca odigrali 6 utakmica i u svakom ostavili srce na terenu...To nije bilo dovoljno da se serija produži, pa su Lejkersi pobedom 106:93...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.