Lav uz pomoć Miličića srušio Kliperse, šampion osetio “grmljavinu” Oklahome

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lav uz pomoć Miličića srušio Kliperse, šampion osetio “grmljavinu” Oklahome

U noći između ponedeljka i utorka u NBA ligi od srpskih košarkaša igrao je Darko Miličić i imao je veoma značajan doprinos u pobedi Minesote nad Los Anđeles Klipersima 95:94. Trijumf je, između ostalih, ostvarila i Oklahoma, koja je na svom parketu bila bolja od Dalasa 95:91.

Publika u "Target centru" u Mineapolisu mogla je da vidi veoma neizvestan meč i sudar divova kao što su Kevin Lav i Blejk Grifin, a na njihovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radost blistao je njihov ljubimac.

Lav je opet bio izuzetno raspoložen, pa je ubacio 39 poena i uhvatio 17 lopti u minimalnoj pobedi svog tima (95:94), dok je na drugoj strani Grifin susret završio sa 26 poena i 12 skokova. Veliku borbu sa njim je vodio naš Darko Miličić, koji je odlično zamenio povređenog Nikolu Pekovića. Posle dužeg vremena, centar Vulfsa je prikazao odličnu partiju - ubacio je 13 poena(šut iz igre 6-7, slobodna bacanja 1-2), imao četiri skoka i jednu asistenciju za 29 minuta, i pri tom zaustavio snažnog Grifina.

Minesota se odlepila u prvoj četvrtini serijom 17:2, u kojoj je Lav postigao 16 poena, uključujući i trojku kojom je pokazao da nije slučajno postao najbolji trojkaš na Ol star vikendu.

"Bila je ovo fizički teška utakmica, kao što smo i očekivali. Već smo ih dva puta pobedili na njihovom parketu, pa su želeli da nam se osvete, ali smo mi znali šta nas očekuje", poručio je Lav nakon meča.

Pre sam kraj, Timbervulfsi su mogli da ostane bez trijumfa, pošto je Kris Pol imao tri slobodna bacanja na 4,8 sekundi pre kraja, ali je promašio jednu i ostavio Kliperse bez produžetka. Porazu drugog tima iz Los Anđelesa su kumovali i oni sami, pošto su očajno šutirali sa linije penala, samo 65,6 odsto (21-32).

Oklahoma je na svom parketu upisala i 13. uzastopnu pobedu, pošto je savladala Dalas sa 95:91. Susret je rešio Rasel Vestbruk uspešno izvedenim slobodnim bacanjima 1,8 sekundi pre kraja utakmice.

Velika trojka Tandersa nije blistala, Durant je ubacio 22 poena (šut iz igre 6-18), Vestbruk je nanizao 24 (6-20), dok je Harden imao 16 poena šutirajuću 4-11.

Ipak, to ih nije sprečilo da slave, a tome je najviše doprinela odlična odbrana u poslednjoj četvrtini, u kojoj Dalas nije postigao koš u poslednjih 2:46 minuta, kada su serijom 8:0 došli od 87:91, do konačnog trijumfa.

Kod Maveriksa najbolji je bio očekivano Dirk Novicki sa 27 poena, dok je rezervista Džejson Teri upisao 18.

Čikago je zabeležio i četvrti uzastopni trijumf tako što je pregazio Indijanu sa 92:72. Bulse su predvodili Luol Deng sa 20, Derik Rouz i Džon Lukas sa po 13 poena, dok je Joakim Noa 17 puta bio najviši u skoku.

Odličnu partiju prikazao je i Dvajt Hauard (36 poena i 13 skokova) i tako najviše doprineo šestoj pobedi Orlanda u osam poslednjih mečeva na gostovanjima. Uspešan niz Medžiksi su nastavili u Torontu, od koga su bili bolji rezultatom 92:88.

Rezultati:

Klivlend - Juta 100:109

Vašington - Golden Stejt 100:120

Toronto - Orlando 88:92

Čikago - Indijana 92:72

Milvoki - Filadelfija 97:93

Minesota - LA Klipers 95:94

Oklahoma - Dalas 95:91

Denver - Sakramento 119:116 (produžetak)

Portland - Nju Orleans 86:74

Povezane vesti: Radost Radmanovića i Atlante protiv Oklahome, rekord sezone Kevina Lava u Portlandu Uzaludnih 40 poena Džejmsa, Oklahoma bolja od šampiona, moćni Boston i Portland Miličić blokirao šampione, Lejkersi bolji od Klipersa u burnom gradskom derbiju Atlanta se igrala sa Klivlendom, Miličić sve bolje koristi šanse, Majamiju derbi Istoka Fišer trojkom srušio šampiona, sedma vezana pobeda Oklahome

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Darko dobar, novi poraz Dalasa

Izvor: B92, 06.Mar.2012

U noći između ponedeljka i utorka u NBA ligi odigrano je devet mečeva, a od srpskih košarkaša na terenu se našao samo Darko Miličić...Miličić se posle dužeg vremena vratio u startnu postavu Minesote, a u pobedi sa 95:94 nad Los Anđeles Klipersima učestvovao sa 13 poena, četiri skoka i jednom...

Nastavak na B92...

NBA: Trijumf Minesote, Miličić dobar

Izvor: Dzungla.org, 06.Mar.2012

Kevin Lav je sa 39 poena i 17 skokova bio najzaslužniji za trijumf Timbetvulsa protiv Klipersa. Srpski centar ubacio 13 poena. Šampion pao u Oklahomi. . Probudio se i Darko Miličić.. U noći između ponedeljka i utorka srpski centar je sa 13 poena i četiri skoka bio važna karika u trijumfu Minesote...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.