LUDILO U NBA: Kralj VANZEMALJSKOM trojkom odveo Lejkerse u plej-of! I Bogdan je bio u TRANSU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2021, 07:37

LUDILO U NBA: Kralj VANZEMALJSKOM trojkom odveo Lejkerse u plej-of! I Bogdan je bio u TRANSU (VIDEO)

Tripl Lebron uništio Ratnike.

Spektakularan meč, dostojan NBA, odigrali su u plej-in okršaju Los Anđeles Lejkersi i Golden Stejt Voriorsi. Borba za svaku loptu, neizbežno koškanje i tuča, fenomenalni potezi, nestvarni promašaji, prekidi, baš sve što karakteriše košarkašku utakmicu u najjačoj ligi na svetu.

Na kraju, više razloga za zadovoljstvo imali su domaći igrači, koji su vanzemaljskom trojkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Lebrona Džejmsa sa preko 10 metara stigli do zaslužene pobede od 103:100.

Po mnogima najbolji igrač današnjice je pogodio nezapamćenu trojku, kada je počinjao da teče poslednji minut, dok je priliku da Ratnicima donese produžetak promašio Pul. Voriorsi su na raspolaganju imali samo dve sekunde do poslednjeg zvuka sirene, normalno, lopta je išla na Karija, međutim, prva zvezda Golden Stejta nije uspeo da poentira, pa su navijači Lejkersa mogli da odahnu - njihovi ljubimci igraće u plej-ofu!

LEBRON JAMES!!!!!!!!! 👑 pic.twitter.com/xqOkri8VjT

— LakeShowYo (@LakeShowYo) May 20, 2021

Koliko je meč Lejkersa i Voriorsa bio uzbudljiv, svedoči i komentar srpskog reprezentativca iz redova Atlante Bogdana Bogdanovića, koji je na kraju prokomentarisao:

- Kakva utakmica - napisao je bivši igrač Partizana i Fenerbahčea na društvenim mrežama.

Kralj Lebron je završio meč sa 22 poena, 11 skokova i 10 asistencija, Entoni Dejvis je dodao 25 koševa, dok je na drugoj strani Stef Kari ubacio fenomenalnih 37 poena.

What a gameee!!! 🍿🍿🍿

— Bogdan Bogdanovic (@LeaderOfHorde) May 20, 2021

Ozbiljna tuča je vladala na parketu, kako u košarkaškom tako i u stvarnom smislu, naročito posle situacije kada je Grin snažno faulirao Lebrona pri zakucavanju.

Inače, pobednik ovog okršaja igra u plej-ofu protiv Finiksa, dok će poraženi na megdan Memfisu.

Zanimljivo je da je Golden Stejt bolje ušao u utakmicu, Stef Kari je dobijao odličnu podršku saigrača, u vidu Viginsa i Bejzmora, što i nije baš bio slučaj ove sezone, dok se Lebron Džejms mučio da finišira napade ispod koša. Generalno se primećivala nervoza sa obe strane, dosta je bilo promašaja, kao i izblokiranih pokušaja sa obe strane.

Lebron Džejms i Entoni Dejvis nisu mogli ništa da pogode u prve dve deonice, u jednom momentu su imali 2/15 iz igre kombinovano, dok je Golden Stejt uspevao da drži prednost i kada je Kari bio van igre.

Najveći otpor Golden Stejtu pružao je Karuso poenima za tri i dva, ali su se Voriorsi raspucali, pogađao je prvo Stef dva puta pa Pul i tako su Ratnici otišli na 12 poena prednosti u drugoj deonici. Sa trojkom Karija u poslednjoj sekundi Golden Stejt je vodio 55:42 na poluvremenu, bacivši rukavicu u lice Lejkersima.

To kao da je pokrenulo lavinu u trećoj deonici, Lejkersi su se probudili i iz kontranapada uspevali da dođu do lakih poena, dok je najbolji igrač Ratnika sve vreme praktično sam pokušavao u napadu, pa šta uradi. Pomoć je izostala i došlo se do toga da Golden Stejt vodi dva poena na ulasku u poslednju četvrtinu.

I onda je Kralj uzeo stvar u svoje ruke. Čisto da se zna ko je najbolji. Za ludilo među igračima Lejkersa i plasman u plej-of.

U drugom meču večeri, Memfis će imati šansu da se izbori za plej-of jer su Grizliji izgrizli San Antonio Sparse u direktnom duelu plej-ina. Ovo je veliki udarac za San Antonio, gledajući celu franšizu, ne samo ovu sezonu - 100:96. Sada će Grizliji igrati protiv Voriorsa.

Memphis will fight for the No. 8 seed in the West after knocking off the Spurs 💪 pic.twitter.com/tq5Vd2YXQQ

NBA on TNT (@NBAonTNT) May 20, 2021

Najzaslužniji za trijumf Memfisa bio je sjajni Valančijunas sa po 23 poena i skoka, Bruks je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 24 koša i sedam asistencija, dok je kod Sparsa Derozan ubacio 20 poena.

NBA, PLEJ-IN

Memfis - San Antonio 100:96

Los Anđeles Lejkers - Golden Stejt 103:100

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.