Izvor: RTS, 01.Maj.2021, 07:04

"Kralj" se vratio posle najduže pauze u karijeri, Lejkersi ipak poraženi

Noć u NBA ligi obeležio je povratak Lebrona Džejmsa posle najduže pauze u dosadašnjoj karijeri, ali i novi poraz njegovih Los Anđeles lejkersa. "Jezerdžije" su u utakmici koja je nekada predstavljala veliki derbi Zapada, poražene od Sakramento kingsa, rezultatom 110:106.
"Kraljevi" su napravili preokret u "Stejpls centru", ali će domaćina, uprkos porazu, radovati povratak jednog od najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << košarkaša današnjice, pa će trener aktuelnih šampiona Frenk Vogel konačno imati sve igrače na raspolaganju.

Pomalo nestvarno zvuči podatak da je najdužu pauzu napravio u 37. godini, posle 18 godina karijere i da je ona trajala 42 dana. Van terena je bio zbog distorzije zgloba i po povratku je na terenu proveo više od 30 minuta.
Za to vreme, stigao je blizu tripl-dabla jer je meč završio sa 16 poena (6/12 iz igre, 1/4 za tri), uz osam skokova i sedam asistencija. Imao je dve ukradene, jednu blokadu, ali i pet izgubljenih lopti.
Međutim, ni njegov povratak nije pomogao Lejkersima da stabilizuju formu, pošto su doživeli peti poraz u poslednjih šest mečeva.
Tokom duela su stigli dvocifrenu prednost protivničke ekipe, potom oni imali višak od 11 poena u više navrata, ali je Sakramento serijom na početku poslednje četvrtine preokrenuo i nekako sačuvao pobedu.
Upravo je "kralj" imao priliku da pogodi za pobedu, pri rezultatu 108:106, na pet sekundi do kraja je imao otvorenu trojku nakon akcije iz auta, ali je bio neprecizan.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Hejlbarton sa 23 poena i 10 asistencija, dok je Holms dodao poen manje i uhvatio devet lopti.
Kod Lejkersa, pored Lebrona se istakao Entoni Dejvis koji je meč završio sa dabl-dablom (22 poena i 11 skokova), dok je Andre Dramond dodao 17 poena i sedam skokova.
Tim koji je prošle sezone došao do šampionskog prstena pretrpeo je peti poraz u poslednjih šest mečeva i sada je peti na Zapadu sa 35 pobeda i 27 poraza.
Međutim, Lejkersi imaju samo pobedu više i poraz manje od Portlanda, koji je prvi ispod crte za plej-in turnir, pa nas do kraja regularnog dela NBA lige čeka velika borba.
Sakramento je tek na 11. poziciji sa učinkom 26-37.
Pobede su tokom noći još ostvarili Boston seltiksi, Vašington vizardsi, Memfis grizlisi, Milvoki baksi, Finiks sansi, kao i spomenuti Trejlblejzersi.

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ni Lebron ne pomaže, Lilard i Nurkić su tandem za Netse

Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2021

Demijen Lilard i Jusuf Nurkić su odigrali odličan meč protiv Bruklin Netsa i Portland je slavio na gostovanju 128:109. Njih dvojica su zajedno ubacili 55 poena. Ekipa Sakramenta je bila bolja od Los Anđeles Lejkersa koji su izgubili uprkos povratku Lebrona Džejmsa. Derbi dve najbolje ekipe Zapada...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.