Kokoškov gledao Hardenovu magiju, Adetokumbo na korak od tripl-dabla

Izvor: B92, 05.Feb.2019, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokoškov gledao Hardenovu magiju, Adetokumbo na korak od tripl-dabla

Džejms Harden i Janis Adetokumbo ponovo su zablistali za svoje NBA timove i vodili ih do pobeda.

Džejms Harden i Hjuston Roketsi bili su bolji od Finiks Sansa, koje sa klupe predvodi srpski stručnjak Igor Kokoškov, sa 118:110 na gostovanju.

Roketsi su igrali u laganom ritmu i uglavnom puštali Hardena da se poigrava, a njihova prednost je tokom treće četvrtine iznosila i 20 poena. Sansi su uspeli da se vrate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u život, ali nedovoljno brzo kako bi ušli u zanimljivu završnicu.

Harden je ponovo bio briljantan i na kraju je imao 44 poena (15/26 iz igre), uz osam skokova i šest asistencija. Njega su pratili Kris Pol sa 18 poena i Kenet Farid sa 17 poena i 14 skokova.

Kokoškov je za ovaj meč "skinuo" samo osmoricu košarkaša, a istakli su se Džoš Džekson sa 25 poena, Keli Ubre sa 23, Devin Buker sa 19 i Diandre Ejton sa 15, koji je imao i 11 skokova.

Adetokumbovi Milvoki Baksi odneli su pobedu iz Bruklina rezultatom 113:94.

Baksi su vodili na poluvremenu, ali su meč i definitivno rešili u trećoj deonici, koju su osvojili sa ubedljivih 36:22.

Još jedan neverovatan meč imala je grčka zvezda Janis Adetokumbo. On je za 32 minuta na parketu zabeležio 30 poena, 15 skokova i devet asistencija, ostavši za jedno dodavanje kratak od novog tripl-dabla. Malkom Brogdon je imao 16, Erik Bledso 15, a Kris Midlton 12 poena.

Netsi su uglavnom svi imali meč za zaborav. Ol-star Dinađelo Rasel je upisao 18 poena, Šabaz Nejpir 15, a malo poznati Teo Pinson deset. Niko više nije bio dvocifren kod "mrežica".

Atlanta Hoksi su iznenadili Vašington Vizadrse i naneli im poraz na domaćem parketu. Hoksi su bili bolji sa 137:129.

Vizardsi su poveli na početku, poslednji put 14:12, ali od tada pa sve do kraja meča nisu nijednom uspeli da preuzmi vođstvo niti da izjednače protiv jedne od najgorih ekipa lige.

Pobedniči sastav predvodili su Torijan Prins sa 21 i Kevin Huerter sa 19 poena, dok su se na drugoj strani istakli Bredli Bil sa 27, Džef Grin sa 26 i Trevor Ariza sa 25 poena.

Indijana je takođe odnela pobedu na gostovanju, protiv Nju Orleans Pelikansa sa 109:107.

Pelikansi su uspeli da nadoknade dvocifren zaostatak u poslednjoj četvrtini, ali ne i da preokrenu meč u svoju korist. Pejsersi su iskontrolisali oslabljenje "pelikane" i upišu drugu pobedu zaredom.

U pobedi su blistali Daren Kolison sa 22 poena, Domantas Sabonis sa 22 poena i 13 skokova. Hrvatsko krilo Bojan Bogdanović imao je 14 poena.

Na drugoj strani ponovo je dominirao Džalil Okafor sa 25 poena i 13 skokova. Džru Holiden je imao dabl-dabl od 19 poena, 11 skokova i devet asistencija, a Ijan Klark je dodao poen manje od njega.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.