Kako je Jokić ujedinio ”ljute rivale”

Izvor: RTS, 21.Feb.2020, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Jokić ujedinio ”ljute rivale”

Pored toga što se takmiče u brzom objavljivanju ekskluzivnih informacija iz NBA lige, najpoznatiji NBA insajder Adrijan Vojnarovski i Šems Čaranija imaju još minimum jednu zajedničku stvar - obožavaju igru Nikole Jokića. Uz to, saznajte kako ”Džokera” iz Sombora vidi novinar koji sa njim razgovara gotovo svakog dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Nakon sadržajnih nekoliko dana, u kojima je učestvovovao na Ol-star vikendu i nakon toga proslavio 25. rođendan, Nikola Jokić i njegovi Nagetsi vraćaju se utakmicama i borbi za što bolju poziciju u plej-ofu.

Protekli Ol-star vikend u Čikagu bio je odlična prilika da se uverim(o) kakav je status vrcavog Somborca u ligi. Ukratko - on je istinski superstar sa rastućom bazom fanova i poštovalaca njegovog lika i dela.
"Woj" je Nikolin fanMeđu njima je i ugledni novinar I-Es-Pi-Ena (ESPN) Adrijan Vojnarovski, koji biranim rečima priča o srpskom centru.
"O čoveče, moraš da znaš - veliki, veliki sam fan Nikole Jokića i svega što što radi na terenu. To je neverovatno. To kako on igra, kako sve vidi i kako dodaje sa svojom visinom je apsolutno ludo", sa uzbuđenjem o Jokićevoj igri za RTS priča Vojnarovski i nastavlja.
"Znam i primetio sam da je imao problem letos u Kini, bio je evidentan višak kilograma i umor, što se odrazilo na njegova izdanja u prvom delu sezone. Međutim, uspeo je da se sredi i vrati u svom najboljem obliku, a kada je tako veoma ga je zabavno gledati. Vi u Srbiji ste srećni što ga imate", poručio je popularni Voj.
On smatra da ekipa iz Kolorada može mnogo u plej-ofu i smatra će mnogo toga zavisiti od Jokićevog učinka, koji je u poslednje vreme u porastu.
Uživa i ŠemsNa kraju razgovora sa izveštačem RTS-a u Čikagu, vrlo slične stvari o Jokiću rekao je i novinar Atletika, Šems Čaranija.
"Nikola je superstar, u stanju je da radi bukvalno sve. Imao je malo sporiji start ove sezone. Svestran je, sam zaslužan za sve, a u poslednja dva meseca je vratio igru na nivo pravog Nikole Jokića. Jedan je od najboljih velikih igrača u ligi, i lično zaista uživam u njegovoj košarci", ističe poznati NBA insajder i dodaje.
"Takođe, morate odati priznanje i Timu Koneliju što ga je doveo, ali u takvi situacijama morate imati i sreće, a najzaslužniji za uspeh je ipak sam Jokić, koji je svojim radom nadmašio sva očekivanja i prognoze, jer niko ipak predviđao ovakvu karijeru", reko je Čaranija o Nikoli.
Njegov kolega iz Atletika, koji je zadužen da prati delu sezonu Nagetsa i koji pored domaćih ide na veliku većinu gostujućih mečeva, Nik Kozmajder, otkriva kakav je Nikola svakodnevnoj komunikaciji.

Jokić obožava razgovore o košarci"On je gotovo uvek pristojan i uljudan u svojim odnosima sa novinarima američkih medija. Iako znam da davanje izjava i intervja nije nešto u čemu posebno uživa (nije jedini među NBA igračima, naprotiv), on ipak razume da je to deo njegove odgovornosti kao lica franšize i da se očekuje da upravo on govori u ime svog tima, pobedio on ili izgubio", kaže Kozmajder.
On napominje da je Nikola dobar sagovornik.
"Kad sa Nikolom razgovarate izvan velike grupe kamera i novinara, on postaje pronicljiviji. Obožava da priča o košarci, a ako navedete tamo gde se oseća ugodno, može vam pružiti uvid u različite delove igre", otkriva Nik Kozmajder i za kraj dodaje:
"Na kraju, lično veom cenim njegov smisao za humor. Sezona je veoma duga i ako ga ne shvatate preozbiljno, Jokić radi sjajan posao u održavanju dobre atmosfere među igračima, i lepo je raditi sa njima u takvom okruženju."
Pogledaj vesti o: Insajder

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.