Jokiću pripao srpski okršaj u NBA ligi

Izvor: RTS, 29.Okt.2019, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokiću pripao srpski okršaj u NBA ligi

U prethodnoj noći u NBA ligi snage su odmerili Sakramento i Denver, a pobedu u okršaju srpskih igrača odneo je centar Nikola Jokić, čiji su Nagetsi savladali Kingse sa 101:94.
Veoma skromno izdanje viđeno je od tri srpska košarkaša na terenu "Golden 1 centra".

Najbolji strelac među srpskim igračima bio je Bjelica sa 12 poena, saigrač iz Kingsa Bogdanović dodao je šest, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jokić ubacio devet poena.
Denver je do pobede u Kaliforniji došao nakon preokreta napravljenog u odlično odigranoj trećoj četvrtini, koja je pripala Nagetsima rezultatom 30:17.
Sakramento je bolje ušao u meč, vodio nakon prve četvrtine sa sedam poena, ali u momentima kada je Denver pravio seriju u drugom poluvremenu, poenterski lideri domaće ekipe zakazali su i nisu uspeli da odgovore.
Denver su do pobede u gostima vodili Mari sa 18 i Heris sa 17 poena. Nikola Jokić postigao je devet poena, uz 13 skokova, uz šut iz igre 4/15.
Najefikasniji u Sakramentu bili su Holms sa 24 i Foks sa 20 poena. Nemanja Bjelica na parketu je proveo 35 minuta kao starter i postigao 12 poena uz šest skokova, dok je Bogdanović od trenera Luka Voltona dobio 19 minuta kao igrač s klupe, postigavši šest poena, uz isto toliko asistencija i pet skokova.
Denver uprkos nešto slabijem početku u odnosu na prošlu sezonu ima učinak od tri pobede u isto toliko mečeva, dok Sakramento pod vođstvom novog trenera Voltona ne zna za pobedu u četiri meča.
Nagetsi su tako uz Minesotu i Sparse jedini neporaženi na Zapadnoj konferenciji, dok su Kingsi s druge strane uz Pelikanse jedina ekipa koja ne zna za pobedu na Zapadu.
Rezultate ostalih mečeva i tabelu NBA lige pogledajte ovde.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OKRŠAJ SRBA U NBA! Jokić slavio u srpskom derbiju, Bogdanović solidan (VIDEO)

Izvor: Kurir, 29.Okt.2019

Denver Nagetsi su savladali Sakramento Kingse sa 101:94, tako da je u "srpskom okršaju" Jokić bio bolji od Bogdanovića. 

Nastavak na Kurir...

Denver bolji od Sakramenta, pobede Hjustona, Toronta i Voriorsa

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2019

Košarkaši Denvera pobedili su noćas na gostujućem terenu Sakramento sa 101:94 i ostvarili treću uzastopnu pobedu u NBA ligi...Nagetse su predvodili Džamal Marej sa 18 poena i četiri skoka i Geri Haris sa 17 poena i četiri skoka. Srpski košarkaš Nikola Jokić u pobedi je učestvovao sa devet...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.