Sjajni Jokić srušio Portland, Bogdanović omogućio produžetak, misterija oko Pokuševskog (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 07:16

Sjajni Jokić srušio Portland, Bogdanović omogućio produžetak, misterija oko Pokuševskog (VIDEO)

U nastavku NBA lige, Nikola Jokić je sa 25 poena i pogođena tri ključna slobodna bacanja u finišu meča, bio najbolji košarkaš Denvera u minimalnoj pobedi u gostima nad Portlandom sa 106:105.

Jokić je za 36 minuta na parketu zabeležio i devet skokova i pet asistencija, uz njega istakao se i Majkl Porter Džunior sa 17 koševa, dok su još tri košarkaša Denvera imala dvocifreni učinak.

Kod Portlanda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najbolji strelac bio je Demijan Lilard sa 22 poena.

Denver sada ima skor 38 pobeda i 20 poraza i zadržao je četvrto mesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige.



Pokuševski napustio igru posle pet minuta, novi poraz Oklahome

Znatno oslabljena Oklahoma poražena je na gostovanju Indijani sa 122:116 i pretrpela 12 poraz u nizu, a srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je morao da napusti meč posle pet minuta igre zbog zdavstvenih problema.

Iako je dobro počeo utakmicu u startnoj petorci i za pet minuta igre postigao dva poena, isto toliko skokova i jednu asistenciju, Pokuševski je morao da napusti teren.

Posle meča trener Mark Dejno je objasnio da je imao zdravstvenih problema, pa je odlučeno da ne rizikuje i ne vraća se na teren.

U medijima se navodi o kojim simptomima je reč ali se ističe da u pitanju nije koronavirus.

Oklahoma je uspevala da bude ravnopravan suparnik samo tokom prve četvrtine meča a Indijana je potom preuzela vođstvo i održavala ga do konačne pobede.

Tim je sa 28 poena, pet skokova i šest asistencija predvodio Keris Levert a Majkl Brogdon i Ošej Briset su imali po dvostruki dvocifren učinak.

Brogdon je meč završio sa 29 poena uz 15 skokova i sedam asistencija, a Briset je postigao 23 poena uz 12 skokova.

U timu Oklahome najraspoloženiji je bio Darijus Bazli sa 26 koševa i devet skokova.



Bogdan omogućio produžetak – protiv Rendla se nije moglo

Košarkaši Atlante poraženi su posle produžetka na gostovanju kod Njujorka sa 137:127. Niksi su tako stigli do osme uzastopne pobede, dok je Hoksima ovo treći poraz na poslednjih 10 utakmica.

Viđena je velika borba tokom čitavog meča, a naš Bogdan Bogdanović je doneo svom timu priliku da traži trijumf u dodatnih pet minuta.

On je pogodio trojku na šest sekundi do kraja. Ipak, jako loš produžetak, u kom su postigli samo pet poena za isto toliko minuta, koštao ih je dosta.

Utakmicu je obeležila i povreda Treja Janga, a još uvek nije poznato koliko će odsustvovati sa terena.

Pre izlaska sa parketa on je imao 20 poena i čak 14 asistencija na svom kontu.

Bogdan je ubacio 20, te imao šest skokova i četiri asistencije. Iz igre je imao 8/19, za tri 4/10, dok slobodna bacanja nije izvodio.

Vredi istaći i Klinta Kapelu, koji je imao 25 poena, bio najefikasniji kod Hoksa, ali i čak 22 skoka.

Ubedljivo najbolji igrač na meču bio je Džulijus Rendl, koji je postigao čak 40 poena, te imao 11 skokova i šest asistencija.



Rezultati sinoćnih mečeva NBA lige:

Klivlend - Čikago 121:115

Indijana - Oklahoma 122:116

Filadelfija - Feniks 113:116

Toronto - Bruklin 114:103

Vašington - Golden stejt 118:114

Hjuston - Juta 89:112

Njujork - Atlanta 137:127 posle produžetka

Dalas - Detroit 127:117

San Antonio - Majami 87:107

LA Klipers - Memfis 117:105

Portland - Denver 105:106

Sakramento - Minesota 128:125

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jokić sa 25 poena vodio Denver do pobjede nad Portlandom

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2021

PORTLAND - U nastavku NBA lige, Nikola Jokić je sa 25 poena i pogođena tri ključna slobodna bacanja u finiši meča, bio najbolji košarkaš Denvera u minimalnoj pobjedi u gostima nad Portlandom sa 106:105.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.