Izvor: RTS, 01.Feb.2023, 07:53

Jokić kao tripl-dabl mašina, Denver savladao posrnule Pelikanse

Košarkaši Denvera pobedili su na svom terenu Nju Orleans pelikanse rezultatom 122:113, uz tripl-dabl učinak srpskog košarkaša Nikole Jokića – sedmi u poslednjih devet mečeva.
Denver je u svojoj "Bol areni" savladao Nju Orleans pelikanse i zabeležio 35. trijumf u sezoni, koji ga čuva na prvom mestu Zapadne konferencije NBA lige.

Prekinuli su tako Nagetsi mini-seriju od dva uzastopna poraza, dok se lošim partijama Pelikansa ne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nazire kraj – timu iz Luizijane poraz od Denvera deveti je u nizu. 
Posle izjednačene prve četvrtine, u kojoj nijedna od ekipa nije stekla više od pet poena prednosti (31:35), Pelikansi su sredinom drugog perioda otišli na plus 12.
Nagetsi su topili zaostatak kako se prvo poluvreme bližilo kraju (57:60), a već početkom trećeg kvartala prešli su u vođstvo i nisu ga prepustili protivnicima do kraja utakmice.

Reprezentativac Srbije Nikola Jokić zabeležio je još jedan tripl-dabl učinak, sedmi u poslednjih devet utakmica, a osmi u prvom mesecu 2023. godine.
Posle Oskara Robertsona, Rasela Vestbruka i Vilta Čemberlena, Jokić je tek četvrti igrač u istoriji NBA lige koji je imao osam ili više tripl-dablova u jednom mesecu.
Somborac je meč protiv Pelikansa završio sa 26 postignutih poena, 18 skokova i 15 asistencija, a upisao je u statističke kolone i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Poenterski efikasniji od Jokića bio je samo Džamal Mari sa 32 poena, a tandem Denvera imao je dobru podršku u Koldvel-Poupu (15 poena), Gordonu (15 poena, šest asistencija) i Porteru (13 poena, pet skokova).
Džons i Mekolum su predvodili goste sa po 21 postignutim poenom, a Ingram je dodao 16.
NBA liga, rezultati:
Klivlend – Majami 97:100
Njujork – Lejkers 123:129
Čikago – Klipers 103:108
Milvoki – Šarlot 124:115
Denver – Nju Orleans 122:113

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nagetsi pobedili Pelikanse, još jedan impresivan tripl-dabl Nikole Jokića

Izvor: Danas, 01.Feb.2023

Košarkaši Denver Nagetsa  su nakon dva vezana poraza savladali ekipu Nju Orleans Pelikansa rezultatom 122:113.

Nastavak na Danas...

JOKIĆ TRIPL-DABL MAŠINA: Samo su dve LEGENDE ispred njega

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2023

Odigrano je pet mečeva...Košarkaši Denvera su u NBA ligi posle dva vezana poraza, od Milvokija i Filadelfije konačno pobedio i tako se zadržao na prvom mestu tabele Zapadne konferencije sa učinkom 35-16. Rezultat je bio 122:113, a kao i obično za trijumf je najzaslužniji Nikola Jokić. Naš centar...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Nova nestvarna dominacija Jokića i tripl-dabl za pobedu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 01.Feb.2023

Denver se ovom pobedom učvrstio na prvom mestu zapadne konferencije Nikola Jokić je odigrao novu čudesnu partiju, ostvario je novi tripl dabl i doneo Denveru novu pobedu, kojom su učvrstili prvo mesto na zapadnoj konferenciji u NBA ligi. Ovoga puta je Jokićeva “žrtva” bio Nju Orleans, protiv...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.