Trojica Evropljana u idealnoj petorci NBA lige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2021, 06:57

Trojica Evropljana u idealnoj petorci NBA lige

Srpski centar Nikola Jokić izabran je kao drugi igrač u sastav najboljeg NBA tima u protekloj sezoni u kome su čak trojica igrača iz Evrope. Glasanjem sportskih novinara Janis Adetokunbo izglasan je za prvog igrača, a uz Jokića među najboljih pet izabran je i Dalasov Luka Dončić.

U idealnu petorku od domaćih igrača izabrani su Stef Kari iz Golden stejta i Kavaj Lenard iz Los Anđeles Klipersa.

Uoči pete utakmice četvrtfinala plej-ofa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NBA lige između Bruklina i Milvokija, objavljene su tri najbolje petorke po glasovima 100 sportskih novinara i voditelja bliskih najjačem košarkaškom takmičenju.

Birana su tri najjača sastava lige, za plasman u prvi tim dobija se pet bodova, sa drugi tri i jedan ako je igrač izabran za treću petorku.

Janisa Adetokunba su svi izabrali u prvi tim sa maksimalnih 500 bodova, dok je jedan novinar Jokića svrstao u drugi, pa ima dva boda manje od grčkog internacionalca.

Dalasov Luka Dončić dobio je 402 poena, odnosno 55 glasova za mesto u prvoj petorci.

Stef Kari iz Golden Stejta dobio je 496 poena, a Kavaj Lenard iz Los Anđeles Klipersa imao je 323boda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikola Jokić u idealnoj petorci NBA lige

Izvor: Radio 021, 16.Jun.2021

Nikola Jokić izabran je kao drugi igrač u sastav najboljeg NBA tima u protekloj sezoni u kome su čak trojica igrača iz Evrope.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.