Istorija u NBA – Portlandov čelendž promenio ishod meča VIDEO

Izvor: B92, 28.Okt.2019, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija u NBA – Portlandov "čelendž" promenio ishod meča VIDEO

Po prvi put u istoriji NBA lige videli smo čelendž na utakmici između Portlanda i Dalasa, koji je tražio trener Blejzersa Teri Stots.

Košarkaši Dalas Maveriksa poraženi su na svom parketu od Portland Trejl Blejzersa rezultatom 121:119 u jednoj dramatičnoj završnici.

Ovaj meč će, ipak, ostati upamćen po nečemu drugom. Pri samo 8.4 sekundi pre kraja, dosuđena je lična greška Dejmianu Lilardu nad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dorijanom Finli-Smitom, a trener Portlanda Teri Stots smatrao je da su sudije pogrešile.

Pošto od ove sezone u najjačoj ligi sveta važe nova pravila i treneri imaju pravo da ulože čelendž kada im se neka odluka ne dopadne, Stots je to pravo iskoristio i sudije su ponovo pregledale snimak i videle da je Stots bio u pravu i da faula nije bilo.

Ova promena odluke sudija nije baš najbolje dočekana u "Amerikan Erlajns Centru", pogotovo jer na video bimu nije išao ponovljeni snimak situacije.

Umesto slobodnih bacanja za Dalas pri rezultatu 120:119 u korist Portlanda, gledali smo sudijsko podbacivanje, posle kog je Portland izašao kao pobednik i Kent Bejzmor je šutirao slobodna bacanja pošto je bio fauliran.

Kako je sve to izgledalo možete videti u priloženom video snimku.

Svoj komentar na ovu situaciju, ostavio je i vlasnik Dalas Maveriksa, kontroverzni Mark Kjuban i to putem svog "Tviter" profila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.