Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2020, 11:00

Humanitarni tiket u podne: Žan Tabak tipuje za lečenje Sofije Markuljević

Trener šampiona Poljske, nekadašnji NBA igrač, očekuje plemeniti dobitak od 148.800 dinara

Sa splitskom Jugoplastikom ima osvojene tri titule prvaka Evrope. Pre odlaska u NBA ligu nastupao je za Livorno i Milano. Potom su se ređale NBA sezone u Hjustonu, Torontu, Bostonu, Indijani…Između je Žan Tabak odigrao sezonu za Fenerbahče, a konačnim povratkom u Evropu zaigrao je za Real, Huventud, Malagu…Sa reprezentacijom Hrvatske ima osvojeno srebro sa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Olimpijskih igara odnosno bronzu sa Evropskog prvenstva. Po okončanju igračke karijere uplovio je u trenerske vode. Prvo kao asistent u Realu i Sevilji, potom kao prvi trener Trefl Sopota, Kahe Laboral, a sa trenutnim klubom Zjelonom Gorom ima ugovor na još godinu dana.

Tabak kaže da su u klubu sezonu proglasili za veoma uspešnu. Ekipa je postala šampion države, a uz titulu izborila je plasman u plej of VTB lige. Naravno, kao trener ide korak, po korak…Ovo je Tabaku jedna od stanica pre nego što se vrati u Španiju. Pošto živi u Madridu, želi da se vrati u ACB ligu jer se u Španiji igra najbolja košarka u Evropi.

“Privilegija i luksuz, je da se čovek bavi svojim pozivom i živi sa porodicom”, poručuje za Mozzart Sport Žan Tabak i iz Madrida pokušava da sa MOZZARTOM pomogne Sofiji Markuljević koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

U plemenito tipovanje krećemo iz Češke, OPAVA – BOHEMIANS. Domaći su sve tri utakmice odigrane u maju remizirali. Rivali su pet mečeva dobili, a tri odigrali nerešeno. Na poslednja dva duela bilo je golova, četiri i više. Međusobni skor glasi 1:3:6.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Tri plus”.

Prelazimo u Cvajtu HANOVER – DINAMO D. Domaći imaju suficit od 12 bodova u odnosu na rivala koji je na poslednjoj poziciji. Hanover ima sva tri znaka u prva tri majska meča dok je Štutgart slavio nad Dinamom sa 2:0. Statistika je na strani Hanovera, 4:0:1, koji je slavio u poslednja dva međusobna okršaja.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Minimum po gol u oba poluvremena”.

Treća stanica ponovo je u Češkoj, SPARTA PRAG – TEPLICE. Poslednji okršaj dva tima okončan je sa 1:1, ali bolji skor ima domaći klub, 16:14:8. Sparta ima deset bodova više, poraz pa pobedu u nastavku trke. Prošlog meseca Teplice su dva puta dobile, izgubile, a poslednji meč odigrale su nerešeno, 2:2.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Od tri do pet golova”.

Sada smo u srpskoj Atini, VOJVODINA – MLADOST LUČANI. Četvrtfinalna utakmica kupa Srbije u koju Lale ulaze nakon remija sa Čukaričkim. Partizan je Mladost u Superligi dobio sa 4:1. Novosađani imaju bolji skor, 13:2:5, najubedljiviju pobedu od 3:0 dok su Lučanci zabeležili trijumf od 3:1.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Od dva do četiri gola”.

Humanitarno tipovanje završavamo u Bremenu, VERDER – AJNTRAHT FRANKFURT. Verder je startovao porazom pa je jednu utakmicu odigrao bez golova, a dve dobio minimalcima. Klub iz Frankfurta je izgubio prva dva duela, a potom uzeo bod pa dobio. Statistika je približna, 17:12:15, a najubedljivije pobede su od 5:0 i 5:2 koliko je dobio Ajntraht.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Gol, gol”, kazao je Žan Tabak koji se uvek odaziva na pozive za humanitarne akcije, a za svoj životni moto ističe:

 “Za sve sportiste iz moje generacije važilo je pravilo da svakog dana daš jedan odsto više nego minulog dana. I sada se toga pridržavam. To je više borba sa sobom nego sa rivalom. Borba na dnevnoj bazi, superacija, prevazilaženje samog sebe”.

Nadamo se da će ovakav stav značiti i Sofijinim roditeljima koji se bore da jednogodišnju ćerku odvedu na spasonosno lečenje u inostranstvo. Neki načini za pomoć su slanje SMS-a, upišimo 797 i pošaljimo SMS na 3030 ili uplatom na dinarski račun 160 – 6000000043054 – 91.

Verujemo da će poznatog košarkaša i trenera zanimati da nešto novo sazna o MOZZARTOVOM dobrotvornom radu. Kompanija je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovila i svečano otvorila tačno 82 košarkaška terena. Poslednje je otvoreno u čast legendarnog Slobodana Pive Ivkovića, a danas MOZZART u Kruševcu otvara obnovljeni teren za fudbal, košarku i rukomet. Svečanost počinje u 17.15 časova. Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige, KK Borca… Beting partneri smo KSS-a , FSS-a , FK Crvena zvezda, KK Partizan…U sklopu svog društveno odgovornog poslovanja Mozzart je donirao deset najsavremenijih respiratora za ukupnih 200.000 evra. Izdvojena su sredstva za pomoć bolnicama i penzionerima, po 100.000 evra.

Ukupna donirana suma u Humanitarnom tiketu u podne, kompanije MOZZART, sada iznosi 15.409.689 dinara.Predrag Jeremić postao je 52. plemeniti kladilac sa dobitkom od preko 100.000 dinara. Ukupno 207. po redu.

Podsećamo i na plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović,Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Predrag Jeremić i Milan Zelen.

Naš 843. poznati gost, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio je humanitarn tiket za fantastičnih 823.600 dinara. Ivica je potencijalni dobitak usmerio ka Udruženju roditelja mališana obolelih od malignih bolesti ZVONČICA.

Obaveštenje važno za Republiku Srpsku! 

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Žana Tabaka dobitak će biti doniran i za Centar za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje slepih i invalidnih lica, Lukavica. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ

[email protected]

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.