HRVAT VERUJE U SRBINA: On je vrhunski igrač, napraviće BLISTAVU karijeru u NBA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2020, 10:57

HRVAT VERUJE U SRBINA: On je vrhunski igrač, napraviće BLISTAVU karijeru u NBA!

Kolegijalnost pre svega.

Hrvatski košarkaš Krunoslav Simon prokomentarisao je šanse Vasilija Micića da karijeru nastavi u NBA ligi.

Početkom meseca turski mediji su najavili selidbu srpskog reprezentativca u najjaču košarkašku ligu sveta.

Prava na Micića polažu Filadelfija 76ersi koji su ga izabrali kao 52. pika na Draftu 2014. godine.

- On je vrhunski igrač, ja sam siguran da će se on probiti i tamo. Možda prve sezone neće imati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << toliko otvorenu situaciju kao u Evropi, ali to vredi za sve Evropljane koji odu u NBA, to je normalno. On pripada tamo, među najbolje. Ne sumnjam niti sekund da će stvoriti ime i napraviti karijeru kakvu zaslužuje i u NBA - rekao je Simon za Germanijak.

Micić ima 26 godina, a protekle sezone je prosečno beležio 14,5 poena uz 5,8 asistencija i 2,5 skokova po meču u Evroligi u dresu Anadolu Efesa.

Simon je dobar prijatelj i sa srpskim centrom Miroslavom Raduljicom za koga se spekuliše da bi mogao da se vrati u Evropu iz Kine.

- Jesam, i više nego dobri. Nažalost, takođe sam i s njim igrao samo jednu sezonu (Olimpija Milano). Ostvario sam stvarno mnogo prijateljstava otkad igram u inostranstvu, i s igračima iz bivše Juge i iz drugih zemalja. Njega mogu izdvojiti kao jednog od najdražih ljudi s kojima sam delio svlačionicu i prijatelja, i dan-danas smo dobri. Kad god ima neka šansa da se vidimo, iskoristimo je - kaže Simon.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska odbojkašica Milica Tasić
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.