Izvor: RTS, 23.Jun.2021, 07:19

Finiks nadigrao Kliperse i u drugom meču finala Zapada

Košarkaši Finiksa su na svom terenu nadigrali LA Kliperse sa 104:103 u vrlo dramatičnoj završnici drugog meča finala Zapadne konferencije NBA lige. Igrač odluke bio je Deandre Ejton, koji je postigao pogodak u finišu meča, posle promašaja Pola Džordža.
Košarkaši LA Klipersa su dobro ušli u meč i poveli na gostovanju, ali je onda počela rezultatska klackalica koja je trajala tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << cele utakmice da bi se u završnici ušlo u potpunu neizvesnost.

O pobedniku se odlučivalo u poslednjim sekundama, a koncentrisaniji su bili domaćini i odneli su drugu pobedu u finalnoj seriji Zapadne konferencije.
Sedam sekundi pre kraja Klipersi su vodili sa 103:102, a Pol Džordž je iz slobodnih bacanja propustio priliku da uveća prednost, da bi u poslednjim sekundama Deandre Ejton, na dodavanje Džeja Kraudera, postigao pobedonosni koš za domaćine.
Najefikasniji igrač meča bio je Kameron Pejn iz pobedničkog tima, koji je pružio partiju karijere. Ubacio je 29 poena uz devet asistencija. Deandre Ejton je susret završio sa 24 koša i 14 skokova, a Kameron Džonson i Dario Šarić su dodali po 11.
U poraženom timu Pol Džordž je postigao 26 koševa, ali je propustio i najvažniju priliku za svoj tim. Redži Džekson je ubacio 19, a Ivica Zubac 14 poena uz 11 skokova.   

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ejton u poslednjoj sekundi doneo drugu pobedu Finiksu u finalu Zapadne konferencije

Izvor: Beta, 23.Jun.2021

Košarkaši Finiksa poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige pošto su noćas na svom terenu savladali Los Andjeles Kliperse sa 104:103.U završnici meča, na 8,2 sekunde do kraja oba slobodna bacanja pri rezultatu 103:102 za Kliperse promašio je Pol Džordž.Do pobede Finiks...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.