Finiks i Majami se dogovorili  Kokoškov konačno dobija pleja

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finiks i Majami se dogovorili " Kokoškov konačno dobija pleja

Dan pre isteka roka za trejd u NBA ligi došlo je do dogovora između Majami Hita i ekipe koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Igor Kokoškov Finiks Sansa.

Kako je preneo najobavešteniji novinar u Americi Adrijan Vojnarovski, Majami će u Finiks poslati plejmejkera Tajlera Džonsona i beka Vejna Elingtona, dok će se Majamiju priključiti krilni centar Rajan Anderson.

Džonson je 2014. draftovan upravo od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Majamija, u kojem je proveo dosadašnji deo karijere. On je ove sezone prosečno beležio 10,8 poena i 2,5 asistencija po utakmici.

Elingtonu ove godine ističe ugovor vredan šest miliona dolara. On ove sezone beleži 11,7 poena.

Anderson je, pre Finiksa, bio u Orlandu, Nju Orleansu i Hjustonu, a on, prema ugovoru, ima zagarantovanih 15 miliona dolara za narednu sezone. Što se tiče njegove statistike, ove sezone ima tek 3,7 poena i tri skoka po meču, na samo 15 utakmica za Finiks.

Džonsonu ove godine ističe ugovor vredan oko 19 miliona dolara po sezoni, a za sledeću godinu ima "igračku opciju" prema kojoj može da produži ugovor sa ekipom u kojoj se nalazi na još godinu dana.

Dolaskom Džonsona Finiks i Kokoškov će dobiti dugo tražengo igrača na poziciji "jedan", koja je bila jedan od najvećih, ako ne i najveći problem za Sanse u dosadašnjem delu sezone. Elington se najverovatnije neće zadržati dugo u Finiksu i očekuje se da ga Sansi otpuste ili već sada, ili na kraju sezone.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.