Džordanove patike prodate za rekordnih 1,47 miliona dolara

Izvor: B92, 25.Okt.2021, 13:21

Džordanove patike prodate za rekordnih 1,47 miliona dolara

Patike legendarnog košarkaša Majkla Džordana, koje nosio na početku NBA karijere, prodate su na aukciji u Las Vegasu za 1,47 miliona dolara.

Vest je saopštila aukcijska kuća Sotbi.

Crveno-beli par "Nike Air Ships" patika, koje je Džoradan nosio 1. novembra 1984. godine u svojoj petoj NBA utakmici, koju su Čikago Bulsi igrali protiv Denver Nugetsa, prodate su za rekordan iznos.

Kupac je kolekcionar Nik Fiorela, koji je izdvojio skoro 1,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << milion dolara za unikatne patike.

Kada se radi o sportskoj obući, dosadašnji rekord držale su takođe Džordanove patike Nike Air Jordan 1 High, koje su u augustu 2020. godine prodate su za 615.000 dolara, a te patike nosio 1985. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.