Dvostruki aršini  za Jokića i Karija ne važe ista pravila? FOTO

Izvor: B92, 26.Jan.2019, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvostruki aršini " za Jokića i Karija ne važe ista pravila? FOTO

Posle suspenzije Nikole Jokića na društvenim mrežama mnogi su se pitali da li je NBA liga donela pravednu odluku.

Jokić je suspendovan na jednu utakmicu, zbog čega je ispaštao i finansijski, zbog ulaska u nedozvoljen prostor iza koša tokom sukoba njegovog saigrača sa košarkašem Jute.

Nikola je suspendovan na jednu utakmicu i od plate mu je odbijeno skoro 170.000 dolara i on je prošao mnogo gore nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sami učesnici u "tuči". Fejvors i Plamli kažnjeni su sa po 25 to jest 15 hiljada dolara.

Američki novinar Herison Vind, koji za jedan tamošnji portal pomno prati sva dešavanja kod Denver Nagetsa, uporedio je Jokićevu situaciju sa scenom u kojoj se našao igrač Golden Stejta Stef Kari.

On je uporedio situaciju zbog koje je Nikola suspendovan sa situacijom prilikom meča između Voriorsa i Lejkersa, kada je Kari uradio maltene isto što i Jokić ušavši sa klupe na teren tokom sukoba svojih saigrača i momaka iz Lejkersa.

Vind je naveo da "liga mora biti transparentnija prilikom donošenja ovakvih odluka".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.