Dončić najbolji klinac u istoriji NBA?! (video)

Izvor: Sportske.net, 18.Nov.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dončić najbolji klinac u istoriji NBA?! (video)

On je jednostavno rođen za velike stvari.

Rečima Bilija Spanulisa, "Luka Dončić je tip igrača koji se rađa jednom u 50 godina".

Ovaj momak rođen 28. februara 1999. godine u Ljubljani ne prestaje da oduševljava.

Došao je minulog leta u NBA ligu kao treći pik na draftu, stigao je sa epitetom najkorisnijeg igrača Evrolige, momkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << koji je imao veliki udeo i u osvajanju zlata na Eurobasketu sa Slovenijom minule godine, kao i momku koji je u jednoj sezoni bio najkorisniji i u EL i u ACB ligi.

U tim godinama, sa tom dozom odgovornosti, niko nije postigao ono što je Dončić uspeo da postigne, a njegovi uspesi nastavljaju se i u NBA ligi.

Karijeru u najjačoj ligi sveta počeo je u Dalas Maveriksima, mentor mu je verovatno i najbolji evropski košarkaš u NBA svih vremena Dirk Novicki.

Čini se kao idealna sredina, mnogi su pretpostavljali da se Luka dobro snaći i da će biti jedan od kandidata za nagradu Ruki godine, ali je bez sumnje retko ko mogao da pretpostavio da će za 15 utakmica Luka Dončić postati lider jedne NBA franšize.

A on to zaista i jeste, na prvih 15 nastupa u proseku beleži 19,5 poena, 6,6 skokova i 4,2 asistencije po utakmici, tom statistikom ne može da se pohvali nijedan igra Mavsa ove sezone.



I ne samo to, iako je najmlađi na terenu, Dončić neretko uzima teške i bitne šuteve, a isto tako često ih i pogađa.

Sinoć je recimo sa 24 poena, devet skokova i četiri asistencije srušio najbolji tim u ligi i jedan od najboljih NBA timova svih vremena, Golden Stejt Voriorse. Ruku na srce, nisu igrali Stef Kari i Drejmond Grin, ali to ne umanjuje previše značaj nove blistave partije slovenačkog reprezentativca.

Na "Tviter" nalogu Dalasa osvanuo je još jedan fascinantan podatak kada je Dončić u pitanju.

Naime, sa sinoćnjih 24 poena, Dončić je stigao do cifre od 292 poena na prvih 15 nastupa u ligi. Sa tim učinkom, on je postao najbolji tinejdžer u istoriji NBA lige, bolje rečeno on je prvi tinejdžer koji je postigao pomenuti broj poena na prvih 15 utakmica.

Dakle, još uvek smo na početku sezone, a bivši as madridskog Reala već ispisuje istoriju najjače košarkaške lige na svetu.

Dončić has now scored 292 points through his first 15 career games, marking the most by a teenager through his first 15 games in NBA history!!!!!

Have. Yourself. A. Game. 👏👏👏 pic.twitter.com/2cf3upD1PA

— Dallas Mavericks (@dallasmavs) 18. новембар 2018.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.