Dobro veče za Srbe u NBA ligi

Izvor: RTS, 20.Nov.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobro veče za Srbe u NBA ligi

Noćas je u NBA ligi odigrano devet utakmica a nastupili su svi srpski igrači. Klipersi i Kingsi slavili uz zapažene role Bjelice, Bogdanovića i Marjanovića i nešto skromniju Teodosića. Poraz Denvera uprkos 20 poena Nikole Jokića.
Sakramento Kingsi ostvarili su pobedu posle dva uzastopna poraza i savladali Oklahomu sa 117:113.

Sakramento je pokvario povratak na teren oporavljenog Rasela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vestbruka koji je ubacio 29 poena, a gostima nije pomogao ni Pol Džordž sa 27.

Dobar doprinos dali su Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović. Beli je za 22 minuta u igri postigao 12 poena uz osam skokova, dok je Bogdan sa 25 minuta ubacio 16 poena uz pet skokova i tri asistencije.
Pobedili su Los Anđeles Klipersi naših Bobija i Tea. Savladana je Atlanta u gostima sa 127:119, za prvo mesto na Zapadu.

Konačno je šansu dobio Boban Marjanović, kome je bilo dovoljno samo devet minuta da upiše 12 poena u preokretu protiv Atlante, a isti period na terenu proveo je Miloš Teodosić, ali se nije upisao u strelce. Meč su obeležili igrači Klipersa Montrezl Harel sa 25 i Tobajas Heris sa 24 poena.
Denver Nagetsi našeg Jokića nisu slavili (poraz od Milvokija od 104:98), ali je Somborac bio najefikasniji od srpskih igrača.

Jokić je bio najefikasniji u timu Nagetsa, pored pet skokova i asistencija, ali ni to nije bilo dovoljno da se izbegne šesti poraz na poslednjih sedam mečeva. Pratio ga je samo Džamal Marej sa 17 poena, kome je nedostajala asistencija i dve uhvaćene lopte za trip-dabl, dok se na drugoj strani istakao Janis Adetokumbo sa 29.
Ostali rezultati:
Šarlot - Boston 117:112
Detroit - Klivlend 113:102
Indijana - Juta 121:94
Filadelfija - Finiks 119:104
Memfis - Dalas 98:88
Nju Orleans - San Antonio 140:126

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.