Izvor: RTS, 31.Jul.2022, 11:38

Denver već sklopio roster, koliko mogu Jokić i Nagetsi u narednoj sezoni

Ekipa Denver nagetsa praktično je završila prelazni rok, pa se do početka nove NBA sezone ne očekuju nova pojačanja. Najveći plus Nagetsa je povratak na teren Džamala Marija i Majkla Portera Džuniora, koji bi trebalo da budu glavna pomoć dvostrukom uzastopnom MVP igraču lige Nikoli Jokiću. Da li će to biti dovoljno da ekipa iz Kolorada ozbiljnije napadne titulu NBA šampiona i da li Džoker može svoja individualna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << priznanja da pretoči u timsko.
Košarkaši Denvera još nisu počeli pripreme za novu sezonu, makar ne standardni prvotimci, ali su operativci u klubu praktično završili svoj posao.
Nagetsi su neznatno promenili sastav u odnosu na prošlu sezonu, koja je bila razočaravajuća, uzimajući u obzir činjenicu da je Nikola Jokić ponovo izabran za najkorisnijeg igrača (MVP) takmičenja.

Ekipa je zaustavljena već u prvoj rundi plej-ofa od potonjih šampiona, Golden Stejt voriorsa, a kao glavni razlog ističe se činjenica da je tim iz Kolorada igrao nekompletan, čitavu sezonu zbog povreda propustili su dvojica startera - Džamal Mari i Majkl Porter Džunior.
Sa njima dvojicom u startnoj petorci, tim trenera Majkla Melona izgleda značajno drugačije, a ekipa je u prelaznom roku angažovala i nekoliko novajlija.
Denver ima 15 igrača u rosteru za narednu sezonu, plus dvojicu košarkaša sa dvosmernim ugovorima, pa bi veliko iznenađenje bilo da do početka novog šampionata neki novi košarkaš obuče dres tima iz Kolorada.
Startna petorka koja obećavaOpšte je mišljenje da je ovratak na teren Marija i Portera najveće pojačanje za Denver pred novu sezonu. Igrači koji su imali prilike da pokažu svoj raskošni talenat u velikoj meri će prebaciti teret sa leđa Nikole Jokića i uneti raznovrsnost u napad Nagetsa.
Mari je startni plejmejker, od kojeg bi trebalo da počinju svi napadi Denvera, a Kanađanin raspolaže bogatim arsenalom kada je napad u pitanju.
Porter će zauzeti mesto startnog niskog krila, a njegovi prodori i šut za tri poena trebalo bi da donesu mnogo više prostora Jokiću pod košem.
Centarska linija nije promenjena, činiće je Aron Gordon i Nikola Jokić, koji su sjajno sarađivali prošle sezone.

Gordon se vrlo brzo uklopio u sistem igre Nagetsa i čini se da je uz Jokića postao još bolji igrač nego što je to bio u dresu Orlanda.
Najveća promena je dolazak Kentavijusa Kaldvel-Poupa iz Vašingtona, igrača koji može doneti mnogo dobrih stvari Denveru i to na oba kraja terena.
Startna petorka izgleda na papiru sjajno i sigurno je da Nagetsi imaju veće aspiracije nego prethodne sezone, ali je veliko pitanje koliku pomoć mogu dobiti od rezervista.
Hajlend i Braun podrška sa klupe, hoće li još neko iskočitiPosle odlaska Monte Morisa i Vila Bartona utisak je da su Nagetsi "tanki" na bekovskim pozicijama.
Ipak, klub se uzda u kvalitete Bounsa Hajlenda, koji je u prethodnoj, ruki sezoni pokazao raznovrsni talenat i bio značajniji deo ekipe nego što je to Meloun planirao.
Mladi bek prosečno je ubacivao 10 poena uz po 3 skoka i asistencije, što mu je donelo mesto u drugoj najboljoj ruki petorci prošle sezone.
Još jedna novopridošlica mogla bi da ima veliki uticaj na igru Denvera - Brus Braun je stigao iz Bruklina kao dobar defanzivac, ali i korisna opcija u napadu, naročito ako imate Jokića kao visokog plejmejkera.
Ostatak klupe na prvi pogled ne uliva poverenje. Devon Rid, Zik Nadži i Džef Grin nisu ništa više od solidnih bekap košarkaša, ali možda upravo neko od njih bude faktor iznenađenja i donese kvalitet u Melounovom sistemu.
Iš Smit je postao rekorder po broju ekipa za koje je nastupao u NBA ligi, sigurno je da ima iskustvo, ali ne i kvalitet za ekipu sa šampionskim ambicijama, pa ne čudi da je projektovan za ulogu trećeg plejmejkera.

Kristijan Braun i Vlatko Čančar verovatno neće imati ozbiljniju ulogu u timu, ukoliko ne bude povreda, dok veliki znak pitanja stoji iznad čoveka koji je doveden da bude zamena za Jokića.
Deandre Džordan je svojevremeno bio ozbiljan košarkaš, ali već godinama ne pruža partije na nivou onih iz Klipersa.
Ipak, Džordan važi za odličnog defanzivca, pa bi trebalo da bude dopuna onome što se smatra najslabijim segmentom Jokićeve igre, ali koji je srpski centar značajno unapredio prošle sezone - igre u defanzivi.
Ukoliko ne bude nekih iznenađenja, a ne bi trebalo, ovo je ekipa Nagetsa koja će pokušati da napravi ozbiljniji rezultat u odnosu na prethodnih nekoliko sezona i pokuša da napadne NBA titulu.
Franšiza iz Denvera nikada nije bila šampion NBA lige, čak ni pobednik Zapadne konferencije. Možda je došlo vreme da Nikola Jokić, posle individualnih priznanja, dođe i do klupskog trofeja.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.