Dalekometna paljba Hjustona za novi NBA rekord (VIDEO)

Izvor: Mondo, 20.Dec.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalekometna paljba Hjustona za novi NBA rekord (VIDEO)

Rokitsi pobedu protiv Vašingtona začinili rekordnim brojem trojki na jednom meču

Hjuston je savladao Vašington u noći između srede i četvrtka rezultatom 136:118, ali će se meč u Teksasu pamtiti mnogo duže od puke pobede i sjajne role Džejmsa Hardena.

Rokitsi su na toj utakmici zabeležili rekord NBA lige po broju ubačenih šuteva za tri poena.

Vizardsima su dali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 26 trojki, i tako nadmašili rekord Klivlenda, koji je u martu prošle godine protiv Atlante zabeležio 25.

Hjuston je imao 55,3 odsto uspešnosti u šutu, a za tri poena 47,3 odsto - ubacili su 26 trojki iz 55 pokušaja.



Izvor: Youtube/NBA

Harden je sa 35 poena bio najefikasniji u redovima pobednika, od čega je upisao šest trojki (šut za tri 6/11). Imao je i tri skoka i devet asistencija i bio je najzaslužniji za petu pobedu Hjustona u nizu, a ukupno 16. ove sezone.

Kris Pol završio je meč sa 21 poenom, od čega pet trojki, i osam asistencija, Klint Kapela upisao je "dabl-dabl" učinak - 20 poena i 12 skokova, dok je Erik Gordon ubacio 16 (šut za tri 4/9).

Vašington, koji ima skor 12-20, predvodio je Bredli Bil sa 28 poena, a ako je za poređenje imali su samo 10 ubačenih šuteva za tri poena iz 30 pokušaja.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.