Bogdanović dobar u pobedi Atlante nad Dalasom, solidna partija Bjelice (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2021, 06:36

Bogdanović dobar u pobedi Atlante nad Dalasom, solidna partija Bjelice (VIDEO)

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović bio je starter i dao sjajan doprinos svom timu u pobedi nad Lukom Dončićem i Dalasom sa 113:87 u prvoj sinoćnjoj utakmici NBA lige. Na drugoj strani Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Bogdanović je u igri proveo 26 minuta i postigao 11 poena uz tri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Tre Jang koji je ostvario dvostruki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dvocifren učinak sa 19 poena i 14 asistencija, a sjajno ga je pratio Kem Rediš sa 20 poena.

U poraženom Dalasu Luka Dončić je postigao 18 poena, 11 skokova i sedam asistencija iako ga šut nije najbolje poslužio, pa mnogi smatraju da je to bio i razlog poraza.

Atlanta je na svom terenu dobro ušla u meč i potom preuzela inicijativu stalno uvećavajuči prednost da bi u poslednju četvrtinu ušla sa prednošću od 20 poena i potom nije bilo dileme o pobedniku.



Na svom terenu ubedljiv je bio i Majami u duelu sa Milvokijem koga je ubedljivo nadigrao sa čak 137:95 u drugoj sinoćnjoj utakmici.

U pobedničkom timu Tajler Hirou je bio najefikasniji sa 27 poena, Džimi Batler je ubacio 21, Bem Adebajo je dodao 20, a Devajn Dedmon 13 poena. Adebajo je imao i 13 skokova, a Kajl Lauri je na debiju upisao pet poena i šest asistencija.

U poraženom timu najefikasniji je bio Janis Adetokunbo sa 15 poena uz 10 skokova, a pratili su ga Alen sa 14, Mamukelašvili sa 12 i Džordan Nvora sa 11 poena, ali je to bilo premalo da se aktuelni šampioni sačuvaju od poraza.

Dramatična pobeda „ratnika“ nad Klipersima, Bjelica solidan

Košarkaši Golden stejta nadigrali su LA Kliperse sa 115:113 u završnici meča na svom terenu, a predvodio ih je nezadrživi Stef Kari. Nemanja Bjelica je u igri proveo nešto više od 16 minuta i postigao 6 poena uz isto toliko skokova.

U meču punom rezultatskih obrta „ratnici" su uspeli da dođu do pobede u samoj završnici a predvodio ih je Stef Kari koji je meč završio sa čak 45 postignutih poena uz 10 skokova.

Odlično su ga pratili Vigins sa 17, Grin sa 10 i Pol sa 9 postignutih poena.

Na drugoj strani Kliperse je predvodio Pol Džordž sa 29 poena uz 11 skokova i 6 asistencija, a pratili su ga Bledšo sa 22, Zubac sa 14 i Džekson i Man sa po 11 poena, ali je sve to bilo nedovoljno da zaustavi raspoloženog Karija.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica je najduže bio u igri u prvom poluvremenu i meč je završio sa 6 postignutih poena uz isto toliko skokova.



Sinoćni NBA mečevi:

Atlanta - Dalas 113:87

Majami - Milvoki 137:95

Golden stejt - LA Klipers 115:113

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.