Beogradska trenerska klinika sa JAKIM šmekom NBA lige

Izvor: Mondo, 28.Jun.2019, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska trenerska klinika sa JAKIM šmekom NBA lige

Ovog vikenda u dvorani "Ranko Žeravica" svoje znanje će trenerima iz Srbije, Evrope i sveta prenositi Sten Van Gandi, Igor Kokoškov, Milan Tomić...

Udruženje košarkaških trenera Srbije (UKTS) u subotu i nedelju organizuje 18. po redu Beogradsku trenersku kliniku - "BCB 2019".

UKTS ove godine je dovelo dvojicu trenera u čijim "ličnim kartama" stoji da su bili šefovi struke NBA timova. To su Sten Van Gandi (ex-Detroit Pistons, Orlando Medžik, Majami Hit) >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i Igor Kokoškov, koji je prošle sezone bio prvi stručnjak Finiks Sansa.

Obojica će trenerima u dvorani "Ranko Žeravica" predavati u subotu.

Van Gandi, koji je sa Orlandom bio finalista NBA plej-ofa i dva puta trener Istoka na Ol star meču, od 11.00 do 12.30 će obraditi temu "Razvijanje napadačke filozofije", dok će Kokoškov "za katedrom" biti od 14.30 do 17 časova.

Osvajač Eurobasketa 2017. sa reprezentacijom Slovenije proći će kroz nekoliko zanimljivih lekcija, vezanih za individualni razvoj igrača, ali i timski rad.

Između njih dvojice (12.30-14.00), član stručnog štaba Crvene zvezde Aleksandar Lukman govoriće o pojedinim aspektima kondicioniranja vrhunskih košarkaša.

Van Gandi će u nedelju od 12.30 do 14.30 ponovo izaći na parket, ovog puta će u njegovom fokusu biti građenje odbrambenog sistema, dok je prepodnevni termin (10.30-12.00) rezervisan za trenera Zvezde Milana Tomića.

Aktuelni osvajač ABA lige i domaćeg prvenstva u dogovoru sa UKTS odlučio je da mu tema bude odbrana "pik end rola" preuzimanjem.

UKTS je poseban poziv na ovaj vrhunski trenerski događaj uputilo studentima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, kao i svim studentima visokoškolskih ustanova koje školuju košarkaške trenere u skladu sa standardima Ministarstva prosvete.

Obaveštenje za buduće kolege #BCB2019pic.twitter.com/auUYznNMNN

— UKTS (@SABC_UKTS) June 26, 2019

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.