Ameri sve slabiji, Zajon neće u Kinu a neće ni Heris!

Izvor: RTS, 22.Jul.2019, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ameri sve slabiji, Zajon neće u Kinu a neće ni Heris!

Prvi pik sa ovogodišnjeg NBA drafta i član Nju Orleans Pelikansa, Zajon Vilijamson, otkazao je potencijalni nastup za reprezentaciju Sjedinjenih Država na predstojećem Mundijalu u Kini. Nedugo zatim, na pozivu se "zahvalio" i Tobajas Heris, sjajni šuter Filadelfije.
Iako se očekivalo da kao mlada zvezda bude među 12 igrača (nepisano pravilo da se vodi jedan mladi igrač), Zajon je ipak odlučio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da otkaže Gregu Popoviču.

Razlog - želja da se što bolje pripremi za svoju debitantsku sezonu u NBA ligi i navikne na tim i saigrače.
Na odluku je verovatno uticala i povreda koju je Vilijamson doživeo na prvom meču Letnje lige, a spominje se i želja menadžmenta Pelikansa da poradi na svom telu (spočitava mu se višak kilograma).
Ubrzo nakon vesti o otkazivanju Vilijamsona, stigla je i ona koja kaže da na Mundijalu neće igrati ni Tobajas Heris, član Filadelfije i veliki prijatelj našeg Bobana Marjanovića.

Nije navedeno šta je presudilo u Tobijevoj odluci. 
Tako se spisak igrača koji su otkazali povećao na sedam imena (prethodno otkazali Dejvis, Harden, Mekalum, Gordon i ranije danas Bil).
Navodno, spominje se dodavanje dvojca iz Bostona na spisak - Džejlen Braun i Markus Smart, kao i Erona Gordona iz Orlanda i novog člana Golden Stejta DiAnđela Rasela.
Na spisku su i dalje Harison Barns, Andre Dramond, Kemba Voker, Demijan Lilard, Kevin Lav, Kajl Lauri, Kris Midlton, Majls Tarner, Kajl Kuzma, Bruk Lopez, Pol Milsap, Džejson Tejtum, Pi-Džej Taker i Donovan Mičel.  
SP u Kini održava se od 31. avgusta do 15. septembra, a selekcija SAD graće u grupi E sa Turskom, Češkom i Japanom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.