Adetokumbo se seli u Evropu, da li je Srbija opcija? (video)

Izvor: Sportske.net, 10.Maj.2020, 15:19

Adetokumbo se seli u Evropu, da li je Srbija opcija? (video)

Njegov plan je jasan.

Janis Adetokumbo je zvezda NBA lige, aktuelni MVP najjačeg košarkaškog takmičenja na planeti.

Sa njim su u NBA i braća Tanazis (Milvoki) i Kostas (Lejkersi), dok je najmlađi brat Aleks završio srednju školu i sada mora da odluči da li će u NCAA ligu ili u Evropu.

Kako je sam izjavio, želi odmah u profesionalce i nada se evropskom angažmanu i pored brojnih ponuda >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << iz NCAA.

"Gledam svoje opcije, imam par izbora u SAD, ali sam odlučio da igram u Evropi.

Želim da postanem profesionalac što je pre moguće. Rođen sam i odrastao u Evropi, poznajem evropsku košarku i najbolja stvar za mene bi bila da potpišem za neki evropski klub. Treniraću i takmičiti se sa odraslim ljudima, iskusiću jaku konkurenciju i pritisak i napredovaću na svakom nivou
", izjavio je Aleks Adetokumbo za "Eurohoops".

Klubovi iz NBA sve više gledaju ka Evropi i pregršt je igrača koji su sa "Starog kontinenta" otišli u najjaču ligu na svetu, čak i jako mladi.

Sličnu odluku je svojevremeno doneo i Lamelo Bol, koji je umesto u NCAA igrao u Litvaniji i Australiji, a sada se predviđa da će biti jedan od prvih pikova na draftu ove godine.

Da li bi Adetokumbo možda mogao da zaigra u Srbiji? Mega i FMP su se pokazali kao odlični klubovi za razvoj talenata i sve je veći broj igrača koji iz ovih klubova odlazi direktno u NBA, pa bi možda i mlađani Aleks Adetokumbo mogao da se okuša u srpskoj košarci.

Vreme će pokazati da li je Srbija opcija, ali svakako bi bilo sjajno gledati jednog od čuvene braće na našim prostorima, jasno je i da bi se košarkaška javnost u SAD još više posvetila našoj košarci.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.