ABA LIGA: Zvezda protutnjala kroz Sloveniju, Kešeljev rafal kao na NBA ol-staru

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2019, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA LIGA: Zvezda protutnjala kroz Sloveniju, Kešeljev rafal kao na NBA "ol-staru"

Lider ubedljiv protiv Krke.

Košarkaši Crvene zveze zabeležili su još jedan trijumf u ABA ligi i slavili protiv Krke na gostovanju rezultatom 96:66 (22:13, 30:18,). Crveno-beli su već posle prvog poluvremena rešili pitanje pobednika i stigli do 14. pobede u isto toliko mečeva regionalnog takmičenja.

KRSTIČIĆ: Imao sam sjajnu sezonu u Zvezdi, sad je vreme za novi korak (FOTO)

NOVAKU PUKAO FILM: Bes je ISKALIO na NJEMU! (FOTO)

Trener Beograđana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Milan Tomić započeo je utakmicu u Novom Mestu sa najjačom petorkom u odsustvu Mohameda Fajea, što znači da je na poziciji krilnog centra bio Boriša Simanić. Mladi košarkaš ponovo je iskoristio priliku i poveo crveno-bele ka uspehu. Simanić je postigao osam poena u uvodnoj deonici i bio najzaslužniji što su gosti već u 10. minutu stekli dvocifrenu prednost (11:22).

Značajnu podršku Simaniću su pružali Maik Cirbes, Majk Odžo i Bili Beron, a crveno-beli su nastavili u istom stilu i u drugoj četvrtini kada je Tomić promešao petorku. Kao i pre dva dana protiv Limoža, veliki posao su odradili Filip Čović i Marko Kešelj. Posle dve trojke Kešelja na asistencije Čovića, Zvezda se odlepila na plus 16, 37:21 u 15. minutu.

Marko Kešelj

Ognjen Dobrić i Bili Beron su nastavili da rešetaju koš rivala izvan linije za tri poena i tim sa Malog Kalemegdana je povećao prednost na plus 23 (48:25), čime je praktično završen posao već posle prvog dela utakmice. Da su crveno-beli delovali kao zrela ekipa najbolje je oslikala statistika: Beron devet, Simanić osam, Dobrić, Kešelj i Regland šest poena, a Zvezdini plejmejkeri su imali ukupno devet asistencija – Regland četiri, Čović pet.

Krka je u trećem kvartalu uspela donekle da smanji minus, ali je Crvena zvezda ponvoo dodala gas u finišu meča. Beograđani su zahavljujući fantastičnoj šuterskoj večeri Kešelja stigli i do 31 poena prednosti (90:59) u 37. minutu. Iskusni krilni igrač pogodio je šest trojki iz osam pokušaja (ukupno 20 poena) i pokazao da će biti velika uzdanica trenera Tomića u nastavku sezone.

Krka - Crvena zvezda (13:22, 18:30, 23:17, )

KRKA: Jančar Jarc, Marineli, Škedelj, Osolnik, Bratož, Stipaničev, Cinac, Đapa, Fifolt, Balažič, Lalić, Lapornik.

CRVENA ZVEZDA: Regland, Čović, Kešelj, Perperoglu, Davidovac, Lazić, Beron, Dobrić, Ristić, Simanić, Cirbes, Odžo.

ABA LIGA, 14. KOLO

Krka - Crvena zvezda

Cibona - FMP

Zadar - Olimpija 20

Subota

Partizan - Mornar 19

Mega Bemaks - Cedevita 21

Nedelja

Budućnost - Igokea 17

TABELA: Crvena zvezda 14-0, Cedevita 9-4, Budućnost 8-5, Mega Bemaks 8-5, FMP, Partizan 7-6,  Cibona, Krka 5-9, Igokea 5-8, Mornar 5-8, Olimpija 4-9, Zadar 4-9.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda seksi šampionska u skvošu Ronda Rajšić, koja je srpskog porekla.

One of our first ever photos of @rhondarocks23 #racquetballgeeks #racquetball #tbt sigh...

Објава коју дели Restrung Magazine (@restrungmag) дана 2. Јун 2016. у 10:42 PDT

#fbf #oldschoolphoto #racquetball #pwr #racquetballgeeks #baegoals

Објава коју дели Restrung Magazine (@restrungmag) дана 30. Дец 2016. у 10:20 PST

You have to point to what you see... #racquetballgeeks #restrungmagazine

Објава коју дели Restrung Magazine (@restrungmag) дана 28. Сеп 2016. у 7:57 PDT

#fbf #fbfriday #seriousplayers @rhondarocks23 with legendary doubles specialist AND National Champion @rballdiva Aimee Ruiz up against the wall. #happyfriday

Објава коју дели LPRT (@lprtour) дана 31. Мар 2017. у 2:00 PDT

Outdoor. Yes. Rhonda Rajsich #racquetball #sun #fitsport #womenathletes #professionalwomen #fitspiration #fitlife #fitnesslifestyle #fitnessmotivation #fitnessjourney #sunglasses #crosstraining #followus #followher #top10 #topten @rhondarocks23

Објава коју дели LPRT (@lprtour) дана 27. Јул 2017. у 9:25 PDT

Limonada con mint #postworkout #recovery #naturalrejuvenation #rollout #costarica #favoriteplaceontheplanet

Објава коју дели Rhonda Rajsich (@rhondarocks23) дана 20. Авг 2018. у 2:02 PDT

My sincerest gratitude to everyone who has reached out to me, please know how truly grateful I am for your kindness. #NoMoreHiding #grateful #familyfirst #perspective #whatstrulyimportant #strength #love #DNR

Објава коју дели Rhonda Rajsich (@rhondarocks23) дана 1. Мар 2017. у 8:15 PST
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.