Žarko Korać u Novom danu o 5. oktobru, gost i Janko Baljak

Izvor: N1 televizija, 04.Okt.2018, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žarko Korać u Novom danu o 5. oktobru, gost i Janko Baljak

Sutra se navršava 18 godina od velikih demonstracija u Beogradu kojima je 5. oktobra 2000. okončana vladavina Slobodana Miloševića. O Srbiji danas, sećanju i odnosu duštva prema petooktobarskim tekovinama u temi jutra govori bivši potpredsednik Vlade Srbije Žarko Korać.

Društveno-političke aktuelnosti o kojima piše štampa komentariše reditelj Janko Baljak.

Kako će se razvijati odnosi Srbije i NATO, u kojim oblastima postoji najveći potencijal za >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << jaču saradnju i kakve su praktične koristi za građane Srbije i regiona, glavne su teme Beogradskog bezbednosnog foruma koji organizuju osnivači Foruma Beogradski fond za političku izuzetnost, Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Evropski pokret u Srbiji. Najavljujemo program Foruma koji će biti održan 8. oktobra u Beogradu. Program predstavlja Stefan Vladisavljev iz Beogradskog fonda za političku izuzetnost.

Jesen na Beogradskom sajmu prolazi u znaku nekoliko manifestacija. Još sutra traje Međunarodni Sajam energetike i zaštite životne sredine. Sledeće nedelje otvara se MEDIDENT, sajam medicine i stomatologije, a od 21. do 28. oktobra, pod sloganom RADOST ČITANJA , očekuje nas 63. Međunarodni sajam knjiga. O sajamskoj jeseni u nastavku Novog dana govori Aleksandar Ivković, direktor službe marketinga Beogradskog sajma.

Robin Hud, junak engleskih srednjevekovnih priča, odmetnik iz Šervudske šume u blizini Notingema, zbog svog opredeljenja da “krade od bogatih i daje siromašnima”, ostao je zabeležen kao večiti borac za ljudska prava i univerzalni simbol pravde. Na legendama o njemu odrastale su generacije, ne samo u Engleskoj, već širom sveta. Premijerno izdanje predstave za decu Robin Hud biće održano u pozorištu Boško Buha. Naša gošća tim povodom je glumica Katarina Gojković.

U Novom danu vodimo vas na izložbu velikih formata umetnice Svetlane Ninković. Članica je Likovnog Kruga sa 20 individualnih I 30 grupnih izložbi širom sveta. Učestvovala je na brojnim umetničkim kolonijama i sajmovima. Na izložbi je naša reporterka Neda Kurjački.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Godina 2018, opozicija ista: 18 godina od 5. oktobra

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 07:02

Beograd -- Danas se navršava 18 godina od velikih demonstracija u Beogradu kojima je 5. oktobra 2000. okončana vladavina Slobodana Miloševića...Godišnjicu demokratskih promena u Srbiji Demokratska stranka obeležiće izložbom fotografija "U inat zaboravu", u prostorijama stranke na Vračaru, a...

Nastavak na B92...

Naslovna strana za petak, 5. oktobar 2018. godine

Izvor: Beta, 05.Okt.2018

Dnevne novine na naslovnim stranama u petak, 5. oktobar pišu o različitim temama, medju kojima su petooktobarske promene pre 18 godina, ubistvo gardista pre 14 godina, kao i ekonomske teme poput ugovora Srbije sa komapanijom "Fijat".BLIC  -  "Prošlo je punih 18 godina od 5. oktobra, a gde smo danas",...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.