Zamenik komandanta Američke evropske komande razgovarao sa regionalnim vojnim liderima

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamenik komandanta Američke evropske komande razgovarao sa regionalnim vojnim liderima

Zamenik komandanta Američke evropske komande (USEUCOM), general-potpukovnik Stiven Tviti razgovarao je u Albaniji sa vojnim liderima Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Severne Makedonije o jačanju NATO-a i spremnosti tih država da se suoče sa pretnjama i izazovima na Balkanu.

Tokom konferencije, Tviti i načelnik Generalštaba albanskih oružanih snaga, brigadni general Bardil Kolaku potpisali su deklaraciju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kojom su potvrdili važnost zajedničke posvećenosti promovisanju stabilnosti i sigurnost u regionu, navodi se u saopštenju komande.

Tviti je u svom obraćanju čestitao Albaniji proslavu 10 godina od ulaska u NATO i istakao da su oni snažan bezbednosni partner, regionalno i globalno.

Tviti i Kolaku zahvalili su se kolegama na konferenciji u Albaniji za doprinos savezu i pozvali ih da poboljšaju rad, da se suoče sa izazovima i pretnjama u bezbednosnih pitanjima i održe sigurnost i prosperitet Evrope.

"Kao NATO saveznici uvek ćemo biti jači ujedinjeni. NATO je vojni savez, ali naša snaga dolazi iz naše zajedničke vizije. Svet vidimo kroz iste oči. Prepoznajemo današnje izazove i posvećeni smo pripremi za sutrašnje izazove", rekao je Tviti.

Američka evropska komanda jedna je od dve američke vojne jedinice čiji je fokus na Evropi, delovima Azije i Bliskom Istoku. Komanda je sastavljena od oko 70.000 vojnog i civilnog osoblja i odgovorna je za američke odbrambene operacije i odnose sa NATO-om.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.