Zaharova: Makron je u pravu, NATO je doživeo moždanu smrt

Izvor: RTS, 07.Nov.2019, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Makron je u pravu, NATO je doživeo moždanu smrt

Izjava predsednika Francuske Emanuela Makrona o moždanoj smrti NATO-a odražava istinu, napisala je na "Fejsbuku" portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Marija Zaharova navodi da Makrona izjava da je NATO u stanju moždane smrti predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jasnu definiciju trenutne situacije NATO-a.

"Šta tačno Evropa može da uradi za kontrolu svoje sudbine? U 20. veku imala je dva rata, u 19. veku i pre toga beskonačni broj lokalnih ratova, kao i aktivnosti na širenju ideja uz pomoć koplja i mača", navela je Zaharova, prenosi Tas.
Dodaje da su procesi koji su nastali nakon potpisivanja 14 tačaka Vudra Vilsona, a koji su evoluirali tokom Drugog svetskog rata i razvili se u ekonomsku i političku integraciju Evrope, pomogli da se izađe na kraj sa glavnim zadacima da se zaustave beskonačne evropske podele.
"Oni su, takođe, doveli i do krize identiteta i razvoja", zaključila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
Francuski predsednik Emanuel Makron ocenio je u intervjuu za britanski Ekonomist da je NATO na samrti, a da se Evropa nalazi na ivici ponora.
Makron je upozorio članice evropske zemlje da se više ne mogu osloniti na Sjedinjene Države, odnosno da se od Amerike više ne može očekivati da će stati u odbranu zemalja članica NATO-a.
"Ono što trenutno prolazimo može se opisati kao moždana smrt NATO-a. Evropa se nalazi na ivici ponora", rekao je Makron.
Dodao je da Evropč mora da počne da strateški razmišljati o samoj sebi kao o geopolitičkoj sili.
"U protivnom Evropa više neće kontrolisati vlastitu sudbinu", rekao je Makron, preneo je Indeks.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Makronu podrška iz Rusije: Izjava odražava istinu; Odbrana: NATO i dalje važan

Izvor: B92, 07.Nov.2019

Izjava predsednika Francuske o moždanoj smrti NATO odražava istinu, napisala je na Fejsbuku portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova..."Koliko je to tačno. Izjava odražava istinu. To je jasna definicija trenutne situacije NATO", navela je Zaharova, preneo je TAS S..."Šta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.